sk0oL

Sitter i skolan nu, Svenska.
VI har skrivit insändare, jag valde ett ganska aktuellt ämne; här är mitt resultat.


Stanna eller nej från början - bestäm innan!


Invandrare söker tillstånd att bosätta sig i trygga Sverige, migrationsverket ger dem ett tillstånd och de får sedan bo här. Min åsikt är att i och med att man låter invandare bo i Sverige, har man rätt att bli Svensk medborgare. Efter ett par år, då familjen har bosatt sig och gjort sig hemmastadda i Sverige kan det hamna ett brev från Migrationsverket i deras brevlåda. "Uppehållstillståndet har gått ut och Migrationsverket har beslutat att avvisa Er från Sverige." Det är inte speciellt schysst att säga ja och sedan ändra sig, detta gäller i alla situationer. Vad är det som gör att det först efter några år inte passar att personerna stannar? Vad spelar det egentligen för roll när de redan har bott i Sverige under en viss tid. Det måste kännas som ett svek, en oförklarlig avvisning. Om då Migrationsverket skulle skjuta upp avvisningen måste det kännas ännu värre. Att varje dag gå och vänta på det där beskedet som man vet kommer komma någon gång, inte idag, inte imorgon men kanske om två veckor. Det jag menar är att om en familj vänder sig till Sverige för att söka skydd, och sedan trivs riktigt bra här och vill bo kvar, hur har man då hjärta att krossa en hel familjs liv. Genom att skicka tillbaka dem till ett oroligt land, som kanske heller inte känns som deras land längre - det är okänsligt.


Jag vet att många anser att invandrare bråkar mer, de själ och de förstör. Tänk efter för i helvete, hur många svenskar finns det inte som har gjort 20-tals brott? Det är fel att förknippa brottslighet med invandrare, för det är ingen skillnad på individer på det viset. Jag tror det har blivit en stor grej av det hela, svenskar ser invandrare som ett hot, de stöter ut dem och då reagerar en del invandare på ett våldslikt sätt. Samtidigt som det är lika vanligt att personer med svensk härkomst orsakar våld och problem. Man föds inte som ett problembarn, det är något som byggs upp och har och göra med bakgrund, uppväxt och samhälle. Och egentligen, hur många i Sverige är "äkta svenskar" rätt igenom? Vad är det för skillnad på Finländare som bor i Sverige och på Iranier?


Det jag vill få fram är att det är viktigt att vara tydlig mot personer som vill leva i Sverige att de inte kommer få att stanna resten av livet. Bäst är att säga nej direkt från början, innan de hinner starta nya liv här, ett liv som de senare kommer att behöva avsluta.


Tänk efter, världen är grym men tillsammans kan vi göra den lite mildare.


Svenne


Kommentarer
Skrivet av: jERRA

Bra skrivet jewn : )

2008-04-02 @ 19:42:20
URL: http://Jerrones.blogg.se
Skrivet av: SARA

helt rätt...

2008-04-02 @ 19:45:56
Skrivet av: SARA

helt rätt...

2008-04-02 @ 19:46:11

Här kommenterar du inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

Bloggadress:


Kommentar:


Trackback