We're not mean to be

Nu är jag så gott som HELT frisk! Dock är mina ben lika trötta som en 100-årings... Men jag är ute och lever nu igen. Så nu kan jag göra allt som jag brukar, åka massa bil, ligga i Kattkillens säng med hela gänget och klia katten i håret, äta på max på nätterna, köpa choklad på statioil och ja ni vet.. allt sånt där viktigt.

Idag har jag, med Frida som starkt stöd i bilen, varit till Statoil och fått Praktik-pappret ifyllt. Åkte till John Bauer, lämnade det hos Idrottsanna och var duktig! Sedan åkte vi hem till Andersson en sväng, sen hämtade vi mamma, hem med henne. Sen har det varit "pyjamasparty" hos Katten. Dock hade ingen pyjamas och jag sov inte ens kvar.. så det blev lite fail där.

Nu är jag hemma, smått irriterad eftersom jag försöker fixa en sak mellan itouchen och itunes som inte fungerar. Kanske är det jag som är dum, eller så är det datorn som är det. I vilket fall så fungerar det inte som jag vill och det är irriterande!!

Justja! Igår färgade Frida håret på mig. Det skulle bli mörkbrunt med lite lite rött i, men jag tycker mer det är rött med lite lite lila i. Får fixa till det när jag får pengar.

Imorgon blir det nog utgång. Slickslick.. fårse var vi håller hus innan.
One tree hill innan John blund nu, HEJ!


Destiny calling

Har du någonsin tittat på en bild på dig själv och sett en främling?
Man kan ju undra hur många främlingar som har bilder på dig.
Hur många ögonblick i andras liv har Du deltagit i? Fanns Du med i någons liv när hennes dröm blev till verklighet? Eller när hennes dröm dog?
Försökte Du komma in? Som om det var ditt öde att vara just där.

Tänk, Du kan vara en viktig del i någons annans liv. Utan att ens veta om det.


Ovanstående meningar är tagna från ett One tree hill avsnitt jag såg för ett tag sedan. Det berörde mig så jag var tvungen att skriva ned dem. meningsfullt.

Utegångsförbud?

..känns faktiskt så. Utegångsförbud av min egen kropp.

Känns som jag har legat på samma fläck i flera veckor, även fast det bara är sen i fredags. Gårdagen minns jag knappt, låg i soffan och kunde inte ens gå och kissa själv. Febern låg runt 39 - 40 hela dagen, den försvann inte helt fast jag tog alvedon. Sov kvartsvis, frös och svettades om vartannat. Så nej, jag hade inte världens roligaste lördag! Medan alla mina vänner var på 18årsfest för Amanda....
Natten till idag var ingen höjdare, har drömt massa sånnadär febermardrömmar ni vet? Går inte att förklara, men det är verkligen skräckinjagande. Jag var vaken, fast drömmarna var kvar. Just inge mysigt..

Men jag mår faktiskt bättre idag, har inte sovit en enda minut på hela dagen och febern håller sig borta med hjälp av Alvedon men även av sig själv!!! woowoo, grattis. Har faktiskt ätit litelite RIKTIG mat idag! Något jag inte gjort sen i torsdags, så det var ju ett framsteg. Men är fortfarande riktigt vinglig på benen, kan inte gå längre än några meter innan kraften rinner ur mig och det känns som jag ska falla ihop. Men imorgon ska jag nog klara av det också!


Så snart mina vänner... snart är jag på banan igen! :)))))

Läsvärt.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article5978707.ab

- Ingen kommentar. Jag vill bara säga att denna artikel är intressant.


Känner även att jag måste slänga upp detta klipp ännu en gång, allt för att betona mina ord. För jag håller med Promoe och Timbuktu i varenda mening.


Lite jobbigt är det ibland.

Ja.. idag har jag varit på Thorén hela dagen. Om thorenare (är renare) läser detta så är jag osäker om det ska vara en fjong över é:et. Men men.  Jag var där igår och ska även vara där imorgon. Sitter mest och är trött i en soffa, umgås med Frida, Sara och Amanda m. fl. Liiite soft Praktikplats måste jag säga, men det blir väl så när jag mina bästa vänner håller i det hela. Jag är alltså i Café mandarin (madarui eller vad det nu heter) någon stad i Indien är det iaf. Jag trivs, och det är goda chokladbollar!

Efter "praktiken" så åkte jag och Lollo hem till Kattkillen. Låg i hans säng och sov medan han var iväg på lite ärenden. När jag vaknade upp så var jag helt kall och risig. Tydligen så har jag blivit lite småsjuk, JAG SOM ALDRIG BLIR SJUK?! Kom så plötsligt liksom. Nu är jag hos pappa, har nyss ätit en omelett och ligger nedbäddad i sängen redan kl. 21. Ska kolla lite på One tree hill och vänta på att pappa ska komma hem från Stockholm. 

Annars då? Nja, det är väl inte tummenupp direkt. Finns människor som gör mig så irriterad, och jag blir förbannad på mig själv att jag ens lägger ned energi på dessa personer. För ärligt talat är de inte värld min energi och kraft. Seriöst. Synd att man inte kan välja vilka som man vill bry sig om och inte.

Fira Amanda på lördag! Hon har hyrt lokal och sedan ska vi ut på Lobby. Blir trevligt trevligt! Men jag har ett dilemma och vet inte om jag ska köra eller inte..


tatto
Brist på bilder, här har ni min tattoo när den bara var några timmar gammal och jag precis hade kommit hem från Alanya, som förövrigt var en av de bästa veckorna i mitt liv.

I gotta feeling

Idag började min APU. Har inte lyckats fixa någon plats hittils, trots att jag har haft hela hösten på mig. MEN mina vänner, idag tog jag mig i kragen och ringde ett litet samtal, tänk vad livet bara rullar ibland, så jag lyckades, på FÖRSTA, försöket få praktik på Statoil Hagaström alla 7 återstående praktikveckor. DUKTIGT VA??!??!?!?  Sånna där små saker är svårt för mig, att ta tag i det liksom. Även fast det är hur enkelt som helst... så Jag måste få skryta om det när det väl sker ;)

Men skola var det som gällde idag, har fått måla och göra annat slavgöra som lärarna inte vill göra. Lika blir det imorgon, men det duger. Onsdag, torsdag och fredag ska jag va på Thorén och "praktisera" i deras fik. Det blir nice.

Imorgon ska jag vara i skolan 12 timmar!! Ska dit 9 på morgonen, sen är det Öppethus från 18-20 så man kommer väl inte därifrån förrän 21. Men jag ser fram emot pizzan som det bjuds på, så det är lätt värt det! hiih


Känner att jag bara måste nämna det.... jag måste.... eller?..... jo jag måste..... Imorse när jag gick upp var det vitt på marken och taken. Och behöver jag ens nämna vad jag tycker om det? JA JAG MÅSTE DET!! annars är det som att jag tycker att det är okej med detta jäääävla väder, snö som dräller ner hur som helst och geggar ihop sig på marken och blöter ned mina små tår. FÖR DET ÄR FAN INTE OKEJ!! så.. nu har jag fått det sagt. Godnatt

Vad gör du med din söndagsmorgon?

Vaknade för ungefär en timme sen, lagomt utvilad men som vanligt helt slut i huvudet. Jag är det på morgon, helt yr. Ska försöka fixa lite lunch snart, samt få igång min dator som har gått i graven! Skärmen är helt död och jag har testat allt jag kan. När brorsan vaknar ska jag koppla in en annan skärm och se om det händer något.

Igårkväll var det myskväll hemma hos Frida. Jag, Nordström och Kattkillen var där, åt god mat (kyckling, pommes och tzatsiki NEJ KAN INTE STAVA) och gjorde lite konstiga spel/lekar. Hahaha, det var kul och jag njöt över att enbart vara med nyktra personer på en lördagkväll.

Fast sedan åkte jag och Frida till Bomhus och träffade ett par inte allt för pigga pojkar.. Så där sprack det! : (
Vad som händer idag får framtiden utvisa, imorgon är det tänkt att jag ska ha APU men har ingen plats så det blir gå i skolan 9-16.... WOOHOOOOOO!

PUSS

Give me reason, but don't give me choice

En sådan dag. En sådan fredag.

Upp och ned och inte alls som jag vill.

Har i alla fall varit hos Challe och Blomman kväll med Jansson och Andersson. Mika och Brat va också där, alla dom färgade håret på ett eller annat vis svart. Haha, lite kul var det. Katten Molly hade som vanligt damp och flög runt och in i väggarna ut och in.

Blev ett litet mellis på Max vid 00 tiden. Var bara tvungen!
Hämtade hem brorsan och Måns på hemvägen, småpojkar ska inte vara ute och ränna..


Time to sleep? Oh yes. Just to much in my head to relaxe.


Vi vill ha platt mage, platt tv, platt allt.

IDAG... är jag ledig eftersom det är torsdag. Försöker städa lite men har sådan huvudvärk så jag är inte direkt på städhumör. Har nyss petat i mig lite pyttipanna, har ingen matlust. Appropå mat ska jag och Frida till Pappa och käka Lasange ikväll! DET VAR LÄNGESEN JAG ÅT DET! hoppas jag är mer hungrig då.

Förövrigt har jag sovit 12 timma inatt, trodde inte det var möjligt men tydligen. Har drömt både mardrömmar och kärleksdrömmar. Kanske därför jag har sådan huvudvärk.. Dröm-krock liksom.

En söt en.

dagens låt:



Att inse att man är självständig

Jag vägrar inte många saker.
Men jag vägrar vara beroende av en annan individ. Jag måste klara mig själv för att inte rasera inuti, för att behålla min stolthet och självrespekt. Så länge jag kan minnas har jag stått på egna ben, redan för flera år sedan kände jag att jag var mogen nog för att flytta hemifrån. Och i mina ögon är det inget negativt med att bli vuxen snabbt, sålänge man har kvar barnet inom sig och låter det komma fram ibland. Det är ingen som behöver känna skuld i detta, då jag tror jag har blivit den jag är mycket på egen hand. Jag har valt att klara mig själv, valt att ta så pass mycket ansvar som jag faktiskt tar trots att mycket har kommit av sig själv. Jag gillar att ha kontroll. Över mig själv samt andras liv.

Redan som liten har jag lärt mig vett och etikett, och hittills i mitt liv har jag bara sett det som fördelar. Aldrig har jag stött på något negativt med att vara väluppfostrad. För väluppfostrad är jag, det har jag märkt genom att möta andra människor. Och att vara väluppfostrad betyder inte att jag anser mig vara en bättre individ än någon annan. Jag menar inte att det är negativt att vara uppfostrad på annat vis än jag, men jag ser skillnad vid varje nytt möte. Det är inte förrän vid sådana tillfällen jag märker det.

Alla har vi olika värderingar och perspektiv, inte ens jag och mina bröder är lika när det gäller den delen. Jag är jag, och dem är dem. Även fast vi har vuxit upp under exakt samma tak med samma förutsättningar, samma tillgångar och relativt samma regler. Jag tror att det är lätt som förälder att uppfostra barnaskaran emellan på olika sätt. Första barnet blir automatiskt den mest ansvarstagande, men behöver inte nödvändigtvis vara den starkaste. Jag är barnet med mest ansvar, mellanbrodern är den trotsiga och minstingen är den som inte kan avgöra vilken av syskonen han ska ha som förebild. Jag har inget större syskon att se upp till men jag har haft andra i min omgivning att se som förebild. Förebild är en viktig del av den man blir. Dock tror jag inte en sekund på att man någonsin blir fullständig. Alltid kommer vi utvecklas, alltid kommer vi förändras. Det är något som fortsätter till det sista andetaget.

När jag ser på kärlek ser jag en stor röra med känslor och hjärtan. En röra som det inte går att sätta ord på, men som någon en gång har givit ordet kärlek till. Det är ett virrvarr av fördomar, normer och åsikter men såklart också en jävla massa känslor och hjärtslag. Många uttrycker sig på ett sätt som att det finns regler inom kärleken. Man ska och man ska. Men nej, inom kärleken ska man ingenting. Man bara är. Det går inte att sätta ord på allting, och de känslor som känns ordlösa ska man heller inte leta ord för.

Jag är rädd att fastna för någon, rädd för att växa fast. Rädd för att bli beroende av någon annan, rädd för att förlora, rädd för att bli ensam. Många i min närhet är ute efter det där "perfekta fasta förhållandet", men det var längesedan jag kunde samtycka i detta. Idag känner jag bara att jag är så glad att vara med mig själv, glad att vara fri, glad att slippa anpassa sig efter någon annans behov. Stolt över att kunna vara ensam ibland, stolt över att inte vara beroende av umgänget. Jag är helt enkelt stolt över att vara den jag är.



L'État c'est moi

Idag är jag för trött för att vara vaken. För trött för att skratta. Mår för illa för att äta.
En olustig dag helt enkelt. Sitter på historian och försöker göra det jag ska. Går väl sådär..
Har ingen lust med någonting. Saker går inte som jag vill, och det är frustrerande.


Dagens låt:



Kaktus

IDAG.....
har jag gjort massa viktiga saker i skolan. Skrivit ut 100 st marknadsundersökningar, gått runt på skolan med Sanna och försökt ragga upp några stackare som kunde skänka några minuter till vår undersökning. SKITKUL!!! nee....

Har även fnittrat jättemycket i ett mörkt rum.
Håller på och skriver på affärsplanen nu.. jag orkar inte. Vill åka hem och titta på One tree hill. Men man måste ju anstränga sig lite. Så jag har inte så mycket val. Bara att fortsätta kämpa med orden. Måste bli klar med det här innan jag glider hemåt. Ska hämta upp mamma på jobbet också.

Ikväll blir det väl umgås antar jag. Är hungrig redan.
Hörs hej



Dagens låt:

En hel historia, i en mening.

Hjärtat säger dunk-dunk-dunk.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Jag ligger här i sängen. Söndag natt.
Vilar min hjärna genom att kika på One tree hill. Glida in i seriens värld en stund.
För i mitt huvud flyger det omkring tusentals tankar. Han, familjen, framtiden, skolan, barndom, musik, html-koder, studenten... ja - allting.

Jag älskar att skriva. Jag vill göra nytta av mitt största intresse. Det var längesedan jag skrev av mig ordentligt. Gick på djupet i något ämne. Men tiden finns liksom inte. Har alltid fullt upp med ingenting. Därav blir det inlägg som detta. Ogenomtänkta ord, inget sammanhang, bara en röra av massa bokstäver och ofullständiga meningar.

Jag är rädd att verka ytlig. Det är en av mina största rädslor. Jag vill inte vara den där tjejen som bara rusar vidare, men oftast är det lättast att bara låtsas som ingenting. Låtsas att man inte berörs. Låtsas att det var "en känslokall grej". Men ingenting jag gör är känslokallt. Mitt hjärta är så varmt. Synd bara att inte alla ser igenom mig. Jag har aldrig varit den som sårar, jag är den som blir sårad.


Mitt hjärta längtar ut.

Ett 22:20 skratt i mörkret


Dagligt

Vilken slapp dag! Sov till 14.. gick upp, skickade iväg Sam att köpa pizza och cola. Tröck i mig den, låg på sängen och chillade tills Lollo och Sara kom förbi. Sara har förresten fått körkort! Ååååh så glad jag är för det. Men lite avundsjuk också, trots att jag själv har körtkort. Bara för att jag vill uppleva den dagen igen, den bästa dagen i mitt liv hittils. Sådan lättnad var det!

I vilket fall så åkte vi iväg till Köpis och mötte upp Amanda. Sen skjutsade Sara hem mig till Pappa. Så nu sitter jag och Jens här, kikar one tree hill och väntar på köttfärssås och spagetti. Mmmm...

Heldag i skolan imorgon... uuuuh..... jobbigt, men kul.

You say; move on! Where do I go?

Börja med att lyssna på det här folk.. Så ni kommer i stämning liksom. Spola fram till 12:50 så ska ni få höra något kul. Jonas lägger in sin stöt på Lollo mitt i radion. HAHAHAHAHAH :D:D

http://webbradio.mixmegapol.se/index.aspx?mediaid=43062&cid=1&cattype=2


Ligger här helt alone i min sköna säng, nybäddad och urvädrat. MMM VAD HÄRLIGT! Mätt är jag också, för påvägen hem från Fba stannade jag på Stattan och köpte en korv med bröd för jag var så sugen. Ska snart playa igång Andra avenyn.
Kvällen har spenderats i Forsbacka med Kattkillen, Andersson, Backman hos Jansson. Jävla massa konstiga namn och efternamn mina vänner har.. jag vet. Men det hör till charmen med dom! Vi har legat och gosat i Lollos säng och bara hängt. Som vi gör alla kvällar. Bara hänger.

Tidigare idag har jag varit i skolan mellan 13 - 16, därefter Grinden och träffat mina goa tjejer där. Nästa vecka är ledarna bortresta, så vi fem tjejer ska träffas hemma hos mig och fika och snacka istället. Jag trivs med dom.
Time to sleep nu actully, men neej. Det blir inge av! För jag är inte trött och istället grymt sugen på att kika film. Så glööööm John Blund att jag tänker lämna min kropp till dig än ;)

Imorgon är jag ledig, som varje torsdag (JA JA JA JA JA !!! :D:D::D)  ska till pappa på kvällen. Tänkte även hälsa på Jerrååånes litegrann. Fårse vad som hinns med. PUUSSS



(Sanna.. om du läser detta så ska du veta att du är ett plus i mitt liv. Skulle kunna skriva allt detta på engelska... eller nej. Då hånar du mig ju bara och fnyser! (hehe) fast det var ju i ettan. Tänk vad du har förändrats, och JAG! vilken tur att vi hittade varandra vavava? Vad skulle jag annars göra i skolan? Jag skulle vilja ge dig MVG i att underhålla mig på 10-rasterna. Och 2-rasten. Och Medieproduktionen, och historian, och alla andra meningslösa ämnen utan lärdom. Bäst är du på betuttnings-delen. Du vet. Synd att Piggen inte inser hur bra du är. Varför jag skriver dessa fjäskord HÄR beror antagligen på att klockan är mitt i natten (03;04 närmare bestämt nu när jag uppdaterar) och jag var kanske en varg i mitt tidigare liv och därför tycker jag bara om dig på natten. Eller så kan det vara så att du ligger och sover eftersom du ska upp till skolan och ha Engelska C imorgon. (så duktig är DU). Och det betyder att jag inte kan ringa dig nu. Men kanske att du läser det här imorgon bitti när du sitter i skolan och jag ligger hemma och snarkar i sängen fortfarande. Kanske du ler lite då. men iallafall, vi ses på fredag. KRAM)

"80-talet, va to de veegen?"

Fotografiskbild B..
Ska fixa en presentation om 40-talets fotografer och bilder.
Hade kunna varit en rolig uppgift om jag hade haft ork.

Här är en grym bild!
Fotograf: Jack Delano

Norrländsk historialärare och utspillt kaffe

För det är ingen vanlig dag för det är min naaaamnsdaaaag!
Woohoo... eller inte direkt. Men det kan ju vara kul =) tror jag ska unna mig något gott. Som alla dagar.. men alla dagar är ju faktiskt namnsdagar, dock inte mina.
Är på toppenhumör idag! Sovit alldeles för lite, kanske just därför jag är så glad. Helt enkelt för trött för att tänka. Lika bra det! :D:D:D:D:D:D
Har nyss tagit min älskade kopp kaffe och en baguette. Livet är väl bra bra ibland =) Ett minus är att jag failade när jag skulle öppna dörren från Caféterian, tröck upp dörren med foten och sen så smällde dörrren tillbaka så kaffekoppen fick en smäll och brände mig på handen. ååååååh :(:(:(:(:(:(:(
Däremot har jag Historia nu... jag som trodde jag skulle tycka det va skitkul, men hade jag varit 14 år hade jag sagt "det suger!!!" men nu råkar jag ju vara 4 år äldre, så jag säger "det är inte så där jätteroligt".
Nej, jag vet inte ens vad jag skriver. Så trött är jag..
Tur att jag börjar 1 imorgon, men känner jag mig själv rätt så kommer jag vara vaken så pass länge ikväll så jag inte får sova mer än 8 timmar ändå. Varför är det alltid så? Borde ju ta chansen att sova ut.
Nu ska jag sitta och längta till rasten en halvtimme.. mitt liv går verkligen ut på att längta tills nästa gång jag får stoppa något i munnen. Tur att jag älskar ätbara saker så mycket!

Berätta hur du gör

Jag tror jag blir tokig. Seriöst!!!!!!!!!!!!
Jag känner mig som luft. Helt osynlig.

Har iaf bokat biljetten till studentkryssningen idag. Woohoo 1-0 till mig.
Mycket mer nytta än så har jag dock inte åstakommit... har tusen saker att göra i skolan känns det som. Ligger efter i alla ämnen. Men jag är inte riktigt i fas känner jag. Koncentrationsförmågan tycks ha svikit mig helt. Åh åh åh.. :(

Sitter hos pappa nu. Han och brorsan håller på och skruvar ihop sängen. Ska väl dra hemåt till Valbo snart. Senare ikväll ska jag umgås med the gaang. Mysmys.


Grattis Bästaida till körkortet!!

Tiden läker inte alla sår

En filmatisering av den starka novellen: Att döda ett barn av Stig Dagerman.


Ser ingen plats för mig i mönstret

Helgen är så gott som slut. Har känt mig helt bakis idag trots att jag inte drack en droppe igår. Det måste vara ångorna från alla fyllon på Hangloose igår. Jag och Sanna var först i någon studentlägenhet bakom Högskolan, innan vi begav oss mot City och träffade alla andra.

Hade planer på att bara ligga i soffan och äta massa saker varje halvtimme, men det blev inte riktigt så. Lollo ville ha skjuts från Gäve - Forsbacka, så jag åkte iväg. Men vi fastnade hos Challe ett bra tag, och sedan fastnade vi vid Sjukhuset med Katten och Backman. Så jag kom inte hem förrän nyss!

Jag vill ligga i brorsans rum och kika One tree hill. Men han har verkligen hets idag, så jag får inte som jag vill. Wellwell.. jag är glad ändå för att jag har lyckats få loss en jättestor tova på min pälskling. Jättestor var den! han har haft den under svansen hur länge som helst. Förstår att ni ville läsa denna oerhört intressanta information. hehe


Nu ska jag hjälpa mamma med maten, puss!

I've got a feeling


Sometimes everything is wrong

Idag är det tungt. Riktigt tungt.
Tror jag börjar inse det ofattbara. Det kommer nog nu. Jag har blundat för allting alldeles för länge. Typiskt mig att skjuta allt åt sidan. Allting sjunker ju in förr eller senare.

Nu börjar en ny version av mitt liv. Från och med idag.
Jag är för liten för det här. Trodde aldrig att jag skulle ta det så hårt.
Känner mig så ensam. Och rädd.

Om det är någon som oroar sig, gör inte det. Jag klarar det här, klarar allt.
Jag måste bara få lite tid att vara ledsen. Har inte hunnit med det än.

Man saknar sånt man inte har

Gårdagen var helt okej. Lite dåligt med folk på Slick kanske, men det dög ändå. Skönt att åka bil hem, för tusan vad kallt det var!

Sitter på mammas jobb på kryddstigen nu. Vi ska snart åka till Valbo och lassa på lite grejer i en lastbil och sen köra till Gävlestrand. Har fortsatt och hjälpt pappa med det idag, just nu är det kaos i lägenheten för allting ligger ouppackat på golvet..

Ikväll vet jag inte vad som händer. Ta det lungt hoppas jag! Får se vad mina homies har för planer..

Imorgon ska jag till Kusin på inflyttningsfest, sen har Sanna dragit med mig på nått bus. Avslutas med Hangan tror jag.

Vi hörs efter helgen! pusss

En värld av idioter

Ligger på brorsans säng nu och försöker samla kraft att resa mig. Jag och pappa har nyss tryckt i oss Kycklingkebab och hua vad gott det var! Jerra sov hos mig i natt, så jag har sovit lungt och tryggt iallafall.

Har varit till Hälsocentralen och dom har tömt mig på blod tror jag. Det var lite läskigt och jag höll på att svimma när jag skulle resa mig upp från bristen. Så jag är lite yr och galen nu. Men jag måste hylla Hälsocentralen i Valbo lite tror jag.. dom har aldrig lyssnat på mig så bra som dom gjorde idag. Dom tog mig på allvar. Visserligen fick jag kämpa för det men nu har jag lämnat prov för allt man kan lämna prov för. Nu jävlar ska det bli ordning på mig!

Ska åka till Gävle strand och möta upp pappa, som redan är där. Ska hjälpa honom med lite grejer i lägenheten, det blir nog nice!

Utgång ikväll? tror så.