jag vill ha dig här på riktigt inatt

Nu har jag bott här i en vecka. Den veckan har gått fort, samtidigt som att det känns som att jag har bott här lääänge. Skumt det där.

Allting är på sin plats, och alla kläder och prylar är upplockade. Så nu är det bara att jobba på och köpa eldorado-varor. Det kommer gå bra, och jag trivs superbra här!

Ännu ett steg in i vuxenvärlden

Fick nycklarna till lägenheten idag. Så det blir flytt inom kort. En del körs redan imorgon.
Spännande!

Bilder från Studentmiddagen på Engeltofta.
Allt går så fort... saknar John Bauer varje dag!

jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans

youtube-covers är min vän i mörkret ikväll.
Har bland annat skådat denna för hundrade gången.
Man blir ju så kär...


95 % säkert


when I see your face, there's not a thing I would change

Bästa versionen

jag tror att jag älskar debatter lika mycket som jag älskar livet

Ja, ingen har väl missat snacket som går om TV-programmet "Ung och bortskämd". Jag ser sällan på TV, men efter att ha hört diskussioner om dokusåpan var jag bara tvungen att kolla för att kunna ha en åsikt. Oj oj OJ, var min första reaktion efter avsnitt nummer 1. Det var länge sedan jag hade så många åsikter som bubblade inom mig. Kort sagt kan jag säga att min reaktion var stark. Men jag är dålig på att vara kort. Så därför måste jag skriva några rader om detta.

För det första så överraskade det mig starkt över att SVT producerar och sänder en sådan typ av dokusåpa. Med risk för att vara lite fördömande så tycker jag att sådana program hör hemma på Kanal 5 eller TV3. Kära kära SVT... jag hade hopp om er! Det är inte er typ av genre. Debatten efteråt däremot, det är er genre.

Jag har nyss kollat på Debatt, där det togs upp många intressanta tolkningar. En debatt som är väldigt viktigt att se, för det handlar om samhällsfrågor och om hur viktig vår uppfostran är. Och jag känner hur lycklig jag är över att komma från den familj jag kommer ifrån.

Mina föräldrar har aldrig tvingat mig till att utföra hushållssysslor. Det har bara kommit så automatiskt i och med uppfostrans gång. Det ÄR en del av uppfostran att städa sitt eget rum, ställa in sin tallrik i diskmaskinen, göra rent efter sig i köket osv. Ingen kan påstå att sådana sysslor inte hör uppfostran till. Eller jo, tydligen så finns det individer som anser det av programmet att se. Jag är så tacksam över att ha fått den uppfostran jag har fått och därav blivit den person jag idag är. För i och med det blev jag förmodligen redo att flytta hemifrån någon gång under högstadiet. Jag gjorde det inte, men jag blev redo.

Jag ställer mig frågan om ungdomarna i "Ung och bortskämd" är redo att möta livet. För i livet ingår det vissa saker, inte bara att ha roligt, inte bara att ligga i soffan och slappa. Det ingår vissa andra saker också. Som t.ex. att diska, städa, tvätta. Det är ingenting vi ska skymma undan. För det finns inget fel med att göra mindre roliga saker ibland.

I debatten så diskuterades det bland annat om de så kallade curlingföräldrarna valde att stå för alla hushållssysslor beroende på hur vida föräldrar älskar sina barn eller inte. Mina föräldrar har älskat mig varje dag sedan jag föddes, trots det har jag behövt ta ansvar för mina handlingar. Herregud, alla föräldrar älskar sina barn. De älskar inte sina barn mindre bara för att de vill att barnen ska hjälpa till hemma. Vi lever liksom på 2000-talet, barn SKA hjälpa till hemma. Det är så naturligt så det ska inte ens behöva ifrågasättas.

Det pratades även om att ungdomarna inte behövde hjälpa till hemma av den anledningen att ungdomarna skulle få tid att göra det de själva ville. Även fast jag har tagit ansvar hemma så har jag haft all tid i världen att göra det jag vill. Det har väl aldrig hänt att jag inte har haft tid till min fritid för att jag behövde plocka ur diskmaskinen.

Jag sitter inte här och säger att de individer som aldrig har behövt ta ansvar hemma inte kommer bli en bra och självständig person. Inte alls. Jag tror bara att det kommer bli svårare att kliva ur den tryggheten som finns hemma och ta steget ut i vuxenlivet. Jag tror att det kommer ta längre tid för en sådan person att känna sig bekväm med att inte bo hemma.

Det sades mycket mer intressanta grejer i debatten, ni måste bara titta..

ingen kan köpa livet

Idag har jag blivit både både glad och inte glad.
Inte glad för att snön har kommit och vi vet alla vad jag tycker om det. Tänker inte slösa ett ord till på denna vita sörja som inte förtjänar något annat än döden. Fast det kommer bli svårt att håll all ilska inom mig. Jag är ju trots allt en skrivare.

Men jag är glad för att jag fick ett positivt samtal från Gavlegårdarna nu på eftermiddagen. Om jag bara fixar fram ett anställningsbevis för 6 månader framåt så är lägenheten min. Så imorgon ska jag till jobbet och försöka fixa det, och på fredag har jag tid på Gavlegårdarna för kontraktskrivning.

Tänk vad kyla och snö kan göra en nedstämd. Galet!

om du aldrig provat, hur kan du då vara säker?

Gräset är alltid grönare på andra sidan.


du springer aldrig ifatt, när jag väl är där

Hoppas hoppas hoppas att jag får lägenheten jag står tvåa på.
Den före har inte svarat ja än. Två dagar kvar..



Ja, då ses vi på lördag

heeeeeeeeeeelg
slick i torsdags
old saints igår
idag då?
måste fan börja ta bilder det här går inte..

men vad behöver vi egentligen?

Idag har jag varit ledig! skönt faktiskt, då jag bara var ledig en dag förra veckan. Men imorgon är jag taggad på att jobba igen! OM dom ringer och behöver mig. Annars är det i alla fall jobb på torsdag och fredag som gäller.

Har varit en sväng i staden idag. Ligger i sängen nu och känner mig sjuk. Inte riktigt sjuk, men sådär som man känner sig dagen innan man vaknar och har ont i halsen och är förkyld. Hoppas det bara är en sken-förkylning..

Nu ska jag leta efter en film. Är på se-en-film-som-är-så-djup-att-man-inte-kan-tänka-på-något-annat-humör. Gillar det humöret.

längtar tillbaka..

det kan ta slut imorgon, eller hålla på för alltid. ibland är det så.

" Och man börjar tänka för första gången faktiskt, i sitt liv, på saker som livslång kärlek. Och att man för första gången, för första gången verkligen vill träffa någon och få det att hålla resten av livet. Och det är då man börjar träffa damer, eller tjejer, eller killar, som inte är allt för pigga på att lita på andra människor. Och dom har blivit svikna tillräckligt många gånger för att bevisa för dig varför de inte bör lita på någon annan. Så säger du: men jag kände ju inte dig! när du råkade ut för all den här skiten, och blev sviken av dom där människorna. Försök lägga dom här snubbarna och dom där sveken bakom dig och låt mig försöka göra något fint av ditt liv istället.

Och den här låten, kom till under ungefär sådana omständigheter... "