You think I'm blind but I got eyes to see

Så trött så trött.. behöver sova, behöver vila, behöver sova ännu mer.
Praktik på Statoil från 09:00 - 14:00.. inte många timmar men gud så jobbigt det är. Springa ut och in, lyfta tunga backar och lådor. Känner i kroppen att jag inte sov så mycket i helgen som jag brukar göra heller, så den här veckan blir nog extra tung. Fast jag har tagit ledigt onsdag och torsdag (ehhehe). Onsdag är det planerat att åka till Stockholm, torsdag tänkte jag vara i skolan och fixa lite nödvändiga prylar.

Ligger i sängen och halsar Julmust ur en alldeles för stor flaska. Spillde nyss över hela tröjan.. så typiskt. Ska klicka igång ett till ansnitt One Tree hill nu. Blir en tidig kväll, puss

Man behöver inte veta var man ska, bara att man ska komma dit

Varit i Furuvik hela dagen.. står på marknaden med UF-företaget.
Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig, hoppas det går ännu bättre de resterande tillfällena. Kom precis hem, energin sögs ur mig på en minut. HELT TRÖTT! Och ändå står mina planer att gå ut kvar på listan. Jag vill komma ut och träffa lite folk, så jag ska ta mig i kragen och duscha mig pigg nu. Hangloose är det som gäller ikväll, men först hänga hos Nordström.

Ha en bra helg så höööörs vi!

Tankar och ord

Dagens tankar.
Måste allting kretsa kring skolan? Ska ens humör ha och göra med hur det går i skolan? Ska självförtroendet behöva vara lågt för att man inte presterar det bästa på varje lektion? Ska man skippa rasten bara för att hinna klart med ett arbete? Ska man behöva bli besviken över att få ett enbokstavligt betyg som G?
Mitt svar är nej. Men för alla är det svaret inte självklart.

Jag ser individer varje dag som sliter och sliter och sliter på varenda lektion för att göra sig själv nöjd. De kommer trötta till skolan, suckar och säger "jag satt uppe halva natten och pluggade..." Jag hoppas i alla fall att allt slitande är för att göra sig själv nöjd och inte någon annan. För om fallet är så, att dessa personer sliter för att göra någon annan nöjd och glad - då har det gått för långt.

Jag har alltid varit ett "G-barn" trots att mina föräldrar, vänner, lärare och övriga utomstående ständigt har påpekat "du kan ju bättre Jennifer, gör ditt bästa!". Men varför? Om jag själv inte vill prestera mer än vad jag gör varför ska jag då göra det? För att göra mamma stolt? För att läraren ska kunna skryta med att hon minsann bara har MVG-elever? Det här är faktiskt mitt liv, och det är enbart jag som kommer förlora på om jag inte har toppbetyg.

Många tycker att jag slösar bort min tid, senast förra veckans sa min lärare såhär "Jennifer, öppna ögonen. Här sitter du med världens chanser att ha MVG i alla ämnen, du skulle kunna komma in på vilken utbildning du ville om du bara hade tagit skolan mer på allvar. Jag är säker på att du kommer att ångra dig sedan" Det kändes sådär att höra måste jag erkänna. När är "sedan" då? När jag ska söka in på någon utbildning som jag inte ens vet om jag kommer göra? Ska jag plugga arslet av mig bara i fall att?

I nian tog jag faktiskt skolan mer seriöst än vad jag gör nu. Då strävade många, även jag själv efter höga betyg för att kunna komma in på den skola och linje som önskades. Det var ju enbart för att jag ville nå mitt mål om att få läsa medieinriktade ämnen och få göra det jag tycker mest om. Och jag lyckades!

Gick ut nian med 215 poäng, höjde de flesta betyg sista terminen i nian. När jag sedan började på gymnasiet startades räkneverket om. Ingen skulle någonsin behöva se mina slutbetyg från nian, ingen kommer någonsin fråga efter dem. När jag söker jobb hoppas ja g att arbetsgivaren kommer vara mer intresserad om vem jag är, vad jag har för egenskaper och vad jag kan prestera. Jag vill inte att mina betyg ska spela så stor roll. För jag kan mycket inom media, det vet jag utan att jag har fått ett MVG på ett utskrivet papper. Det är inte ens många som har påpekat att jag är duktig på mediekunskap, webbdesign eller att skriva - men jag vet att jag kan. Och vet ni varför jag är så säker på det? För att jag vill vara duktig på det.

Och när jag ser tillbaka på mina snart tre år här på John Bauer så ser jag hur otroligt roligt jag har haft. Jag har haft tid över att gå till Caféterian varje rast, jag har aldrig tagit hem skolarbete hem, jag har aldrig pluggat inför ett prov, jag har aldrig behövt offra min fritid för att lyckas i skolan. För jag har klarat av allting ändå, utan en enda IG-varning. Jag har till och med MVG i två ämnen och ett par VG:n. Jag har även samlat på mig en jävla massa kunskaper som jag har snappat upp här och där, utan att ha behövt sitta och plugga mig till det. Och det gör mig glad och stolt! Att jag under alla mina år i skolan (9 år i grundskolan + nästan tre år på gymnasiet) aldrig har lagt ned mer tid på skolarbeten än vad jag egentligen vill. För alla vill olika.

Jag accepterar att många vill satsa högre än jag, vi har alla olika mål och framtidsdrömmar. Lika som jag accepterar att vissa satsar högre och vill läsa vidare på diverse högskolor, lika mycket hoppas jag att ni accepterar mig och mina framtidsdrömmar. För jag kommer aldrig prioritera skolan före en skön film och en burk cola i soffan, det kommer aldrig ske och vi får väl se vad det blir av mig. Kanske kommer jag ångra att jag inte tog skolan mer på allvar, kanske kommer jag svära över mig själv över att jag är så slö och oseriös. Men det får jag ta då, för jag tänker aldrig låta mig själv gå in i väggen eller jobba ihjäl mig. Det kommer aldrig ske.

När det gäller att jobba i grupp blir det här ett problem. Jag förstår att man kan känna frustration, irritation och trötthet över att jag inte satsar lika mycket som du och du gör. För i en grupp måste man, trots individuella ambitioner försöka överens komma och genomföra ett projekt så bra som möjligt. Det blir lätt problem i en sådan grupp med ambitiösa elever med MVG som mål, kombinerat med elever som jag. Många gånger har jag behövt känna mig sämre än de övriga, sämre och mer korkad än vad jag egentligen är. Bara för att gruppmedlemmarna med högre betygsmål inte har accepterat mig och mina förutsättningar, det kan jag tycka är synd. För jag vill inte påverkas av vad andra tycker om mina låga prestationer. Jag vill heller inte vara den som drar ned gruppen, så det är lite krångligt det där..

Det kommer vara annorlunda på en arbetsplats. Där strävar inte alla efter det högsta betyget, där strävar man efter en lön och då blir det mer jämställt då de allra flesta faktiskt vill ha hög lön. Men samma gäller där, jag kommer inte arbeta mig in i väggen.

Men till alla er som lägger ned lite för mycket energi och tid på skolan, jag hoppas för er skull att det är värt det så ni slipper ångra att ni satt hemma och pluggade på helger och kvällar. När ni egentligen hade kunnat göra som jag: tagit en cola, klickat igång en film och sovit med gott samvete utan att vara nervösa över morgondagens prov.

Berätta hur du gör...

Kom precis hem, varit på Smyckesparty hos Nordströms. Riktigt mysigt! Glögg, pepparkakor och skinkmackor. Sen det bästa av allt - alla mina bästa tjejer var ju där. Stunder som jag uppskattar mest av allt, att umgås med alla dem och samtidgt stoppa godsaker i munnen! hihi

Tidigare idag har jag varit på köpis, drömt om att jag har pengar och velat ha massa saker. Det är inte lätt att vara fattig student... och jag är ju dessutom allt utom sparsam.

Fredag imorgon! Blir väl idol och umgås, sen kanske ut på lördag. Pusssss

Do you have a heart?

Nej, det är ju inte skitkul.
Undra hur många gånger man kan bli besviken. Egentligen.
Jag börjar tröttna på att bli det. Jag hoppas nog för mycket om folk.


Give me endless summer

Sorry seems to be the hardest word

Varje fredag tänker jag; "undra vad som händer denna helg"
Och varje måndag tänker jag "ja, det trodde man inte i fredags.."
Varje helg har en egen historia. Samma sak varje vecka.

Sitter i skolan nu,  börjar om 20 minuter. UF, alltid dessa UF-lektioner.
Börjar tröttna på det.. så mycket att göra! Affärsplan, webbsida, bolagsstämma, grafisk profil, redigera bilder och så vidare...

Vad har denna vecka att erbjuda då?
En jävla massa plugg ikväll, tänk att jag JENNIFER BREDBERG ska plugga på min fritid. Unbelievable!! Det har jag inte gjort sedan nian. Har historiaprov imorgon, och om jag ska kunna få godkänt i kursen måste jag klara det.

nej, Puss på er!

Vad gör du med din söndagsmorgon?

Söndag söndag söndag.
Allmänt trött och less, och nu börjar det mörkna ser jag.
Har sovit på Gävle strand hela helgen, skönt.

Helgen har varit fullspäckad! Middag här i fredags, igår blev det arbetsintervju hos Söderhielmska, sen Kyrkogården en snabbis, sen hem, äta pizza hos Lollo, till Nordström, tillbaka till forsbacka och hämta upp Reines polers och skjutsa till Heartbreak, hem till Challe, iväg till Kilafors och Norrfly (tog skitlång tid för att vi var två fulla bilar och alltid skulle någon stanna och kissa), tillslut kom vi fram och hela gänget gick igenom hela huset. Nu är jag stolt! Jag har gjort det! Jag älskar det där huset, trots att det skrämmer mig så jag blir tårögd. Mystiskt.

Efter Norrfly rullade vi hem mot Gävle igen. Drog upp till Challe och Blomman och satt där ett tag och sedan åkte jag hem hit och sov. Trött som en stock!

Nu ska jag bara klä på mig, sen möta upp Lollo och Mika på max!

Ska försöka ta det lugnt idag, känner att jag behöver det. Skola imorgon. Puss

"En idiot som flippar ur totalt"

Igår eftermiddag åt jag Tacos i myshuset. Mycket gott och mycket mätt blev jag.
Senare på kvällen var jag som vanligt ute och gled med mina vänner.
Vi var till Sandviken, tankade och köpte choklad. Eller i alla fall jag. Som vanligt.

Sovit 11h i natt! Skööönt men mår inge vidare nu.

Imorgon har jag bjudit hem mina snyggingar på middag!
Det är något jag ser fram emot, speciellt maten ;) heheh

Ska till banken imorgon med UF-företaget. Får se om jag sover på Gävle strand i natt. Men det är ju osis att det inte går några bussar därifrån och jag är ju en av de lataste!


Dagens låt:


DAGENS LÅT


Du har viljan att bli större, här är du redan stor

"Nu tror du säkert att jag hoppas,
på något som aldrig ska bli av.
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat,
aldrig ställt några krav."


Melissa Horn är grym!

Love is all around

Hur grym är killen?
Robbie Williams är och har så länge jag kan minnas, varit en av mina största favoriter.

(Spana in 03:03)

Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

När man bor i en sådan liten håla som Valbo blir en tragedi något som drabbar alla mer eller mindre. Förmodligen har det alltid varit så på sådana ställen. Man känner någon, som känner någon, som känner någon som känner den. Känns konstigt att beröras av ett dödsfall av någon man aldrig ens har pratat med, men som man alltid har känt till. Det blir liksom så äckligt nära när man har gått på samma skola, känner till familjen och vet mer saker än vad man egentligen borde. Saker sprids så lätt här.
Blandade känslor just nu, väldigt blandat.

Ledig idag, har ätit alldeles för mycket kycklingkebab och nu städar jag rummet. Har plockat undan alla kläder (varför har man alltid högar med rena och smutsiga kläder liggandes på varenda ledig yta?!), har även dammat av allting och nu är det bara damsugning och torka golvet kvar! Ska ta in täcket och kuddarna utifrån snart innan vintern bosätter sig heeelt i dem.

Ska åka och hämta brorsan på gymmet snart, sen hem en sväng och sen åka till pappa.

Är otrooooligt trött idag, drömt mardrömmar hela natten och vaknat varje timme. Då spelar det inte så stor roll hur länge man sover.. blir ändå trött på dagen.

PUSSSSSsss

Dagligt

Sitter fortfarande i skolan. Klockan är snart 16. Det är nästan helt kålsvart ute. Ser riktigt kallt ut. Tur att jag har bilen så jag slipper gå till bussen. Räckte för flera veckor framåt att jag åkte buss igår, hua.
Ska snart packa ihop datorn och sticka här ifrån. Ska vara hos pappa hela kvällen och äta mat o så. Sen hämta mamma vid 9 och åka hem. Blir en slapp kväll, och jag tror att min kropp behöver det.

Har tagit vaccinationssprutan idag. Så nu kan svininfluensan försöka fastna på mig hur mycket den vill, utan resultat. Börjar få riktigt ont i överarmsmuskeln, men det hör ju till har jag hört. Hoppas jag slipper feber bara.

Är så täppt i bihålorna eftersom jag glömde min käre näs spray hemma idag, så det är riktigt tungt i huvudet.

Nej, ska skriva klart Historiauppsatsen nu (som jag skulle ha gjort för en månad sen typ... blir så trött på mig själv) PUSS


Förra årets höst

Silence is the hardest thing to endure

Back in school idag, och det gillar jag! Jag trivs på John Bauer. Jag trivs med min klass. Där känner jag mig hemma, jag behöver inte känna mig underlägsen eller osäker. Dessutom hade jag längtat till fikat på rasterna, så det känns bra att vara på banan igen.

Har nyss klickat i anmälningen till Barskolan i Magaluf, Mallorca. Kursen är 29 aug - 19 sep nästa år.
Det börjar pirra lite i magen för det känns att framtiden börjar närma sig. Att gå i skolan är trygghet, man får sitt studiebidrag, man har ett ställe att gå till varje dag. Dagen efter vi tagit studenten är vi plötsligt arbetslösa och framtiden blir helt plötsligt osäker. Så det känns bra att jag i alla fall vet vad jag ska göra efter sommaren. Visserligen är kursen bara på tre veckor, men jag ska försöka skaffa jobb där nere och stanna där ett tag.

För en sak vet jag... att jag vill härifrån och träffa nya människor! och jag tror att om jag bara vill det, så visst fan ska jag kunna fixa det då. Och då spelar det inte så stor roll att jag tar studenten med "endast" Godkänt i alla ämnen, jag kommer uppnå mina drömmar ändå. Det är jag säker på.

Fredag fredag fredag...

Slut på praktiken denna vecka. Slut på vardagen. Slut på att lyfta tunga grejer.
Lika slut är jag i kroppen. Jag tror jag ska sova ända tills måndag.


Nothing else matters

FY SJUTTON VAD JAG HAR FRYSIT HELA DAGEN!!!
Det är så kallt inne på Satoil, eller iallafall när man måste vara ute på lagret halva tiden. Så isans kallt. Varje dag jag har kommit hem så har jag behövt duscha på varmaste tempraturen i en kvart för att få upp värmen igen. Ska det behöva vara så?

Idag har jag fått tvätta tre stycken hyrbilar i auto-tvätten. Har aldrig gjort det förrut, så det var lite småläskigt. Hade iallafall den andra praktikanten vid min sida, och hade inte han varit med så hade jag aldrig kommit ihåg att skruva av antännerna eller fälla in sidospeglarna. Hahaha, fick göra det när tvätten hade börjat. Fick en liiiten dusch kan man säga. Men kul har jag.

Fixade idag så jag får börja 9 om dagarna istället för 8 som blev bestämt igår. Så nu kan jag återigen sova till halv 8 om monarna, vilket är lite skönare. Torsdag och fredag kvar nu, sen återstår ju visserligen 6 veckor men det är några veckor skola emellan. Saknar mina pluppar i klassen!

Ska iväg till myshuset nu, längtar efter fikat och flickorna!
Ikväll tänker jag försöka hålla mig inne och sova tidigt, riktigt tråkigt alltså. Puss

Resten av ditt liv börjar... NU

Jag har aldrig varit rädd att förlora.
Men jag har alltid varit rädd att förloras.

Ännu ett trappsteg

Hittade en grej jag skrev för några månader sedan. Kände att orden passar så bra in idag. Den är lite lång, minns att jag skrev det sista ordet när klockan precis skulle slå 05:00 en vårnatt.

 

Konsten att lita på sig själv

Har du en gång blivit sviken, känns det som en omöjlighet att kunna anförtro sig till någon annan individ igen. Eller det behöver inte vara svårt att just tro på någon person, hela idén med tro kan kännas långt bort. Tro hopp och kärlek, tre viktiga ord där ”tro” är en stor del. Jag skulle vilja lägga till Tillit i de tre orden som då skulle bli fyra.


Sveket efter du hoppats på förändring, hoppats på förbättring och blivit lovad något som inte genomförts. Jag skriver inte om objektiva saker som en ny TV eller en skateboard, jag skriver om abstrakta saker. Kärlek är ett tvättäkta exempel. Du har blivit lovad kärlek, lovad lycka och lovad det bästa. Men du får det inte. För personen som har lovat sviker dig. Kanske glömmer. Kanske inte längre bryr sig.


Det är viktigt att någon gång bli sviken. Tro mig, du växer i dig själv. Trots att det smärtar och känns förjävligt att bli riktigt besviken. Så är det ändå ett steg i att växa upp, vakna upp. För det är faktiskt just detta som är livet och livet kommer aldrig vara en dans på rosor. Så om du aldrig har blivit sviken och sårad, då har du mycket kvar att lära. Att bli sviken kan vara en fördel, faktiskt. För att sedan inse att det faktiskt går att gå vidare i livet, det går att le igen och såren kommer läka – det är coolt. Riktigt coolt. Att känna den där överlägsna känslan över att ha lyckats med något, JAA! Jag klarade det här! Yes! Jag klarar allt.


I grunden handlar all tillit om att tro på sig själv. Att lita på sig själv, våga hoppas att det lilla barnet inom oss finns kvar och inte har konverterat helt till vuxenlivet ännu. Det där barnet innanför alla muskelvävnader och senor, barnet som har fantasi och där ansvar inte i överhuvudtaget existerar. Där allt är enklare (observera att jag inte skriver enkelt, för det har aldrig varit enkelt), där allt är som i en magisk saga och där krig och fattigdom inte är påträngande i samhället. Det lilla barnet finns inom oss alla. Att plocka fram det vid rätt tillfälle är dock en svår konst. När det gäller att vara vuxen, då det är viktigt, får inte barnet skymta fram. Vid sådana tillfällen är det bäst att barnet inom oss lekar kurragömma och har gömt sig på något riktigt bra ställe. För det är viktig att vara vuxen, det är viktigt att ta ansvar. För ditt eget liv, och även för andras. Det är viktigt att sopa för sina egna misstag, och ofta måste man även sopa för andras. Städa upp liksom, cleana till det lite. Göra rent för nästa misstag, nästa kaos. Städar du aldrig ditt rum, blir det en herrans röra att ta i tu med sedan. Lika så är det med misstagen. Då måste du vara vuxen och rätta till det du ställt till med, förmodligen kommer du aldrig ta tag i det om tiden hinner vandra iväg för långt. Och de byggs på… och byggs på… och byggs på…


Tillfällen då du får vara ett barn, då du får hitta det gömda barnet inom dig är stunder då du är med dig själv. Då du inte kan skada någon annan med att vara omogen, stunder då du behöver vara liten för att komma på dig själv att du har kommit längre än så. Då fantasin har tillåtelse att flöda, och då ditt hjärta gör ont och du behöver lagas.


Här sitter jag och predikar om hur viktigt det är att lita på sig själv, för att i sin tur kunna lita på andra. Men om sanningen ska fram så tillhör jag inte den perfekta kategorin. Jag litar varken på mig själv eller på någon annan till 100 %. Och det känns faktiskt tryggt, för jag kan aldrig ge hela mitt förtroende till någon annan, jag kan aldrig lägga mitt hjärta i en annan individs händer. Det skulle aldrig falla mig in. Och där har vi trygghet. Satsar du inte, förlorar du inte heller. Jag är bara 18 år, men jag har redan hunnit satsa många gånger. Dock blivit sviken lika många vilket har lett till att jag har växt i mig själv, hajat grejen med livet, insett att det aldrig kommer att vara enkelt. Så det känns som att jag har kommit långt ändå. Trots att jag inte ens litar på mig själv.


Jag litar på mig själv på en punkt, och det är att jag vet att jag kan gå vidare i livet efter en nedgång. Så bra känner jag mig själv, att jag har förstått att människor är idiotiska varelser, som ofta saknar empati och samvete, det har jag konstaterat för flera år sedan. Och jag har aldrig påstått att inte jag är en idiot, för jag är inte så jävla god jämt och ständigt jag heller. Jag har gjort många misstag, jag har sårat, jag har svikit och jag har många gånger varit en sådan person som jag fruktar och tar avstånd ifrån. Men ni vet… ingen är perfekt, och jag tycker att det är bra. Bra att alla har brister och svagheter, bara de inte tar över det goda så är det fine för mig.