Goodbye 2009

TAGGA ÅRE IMORGON NU DÅ!!!!!

Alanya i september var helt klart årets höjdpunkt!


keep smile!

Det finns toppdagar och det finns tvärtomdagar.
Idag är det allt utom topp... allmänt trött och less.
Känner mig ensammast i världen även fast jag inte är det.

Undra vad det är som gör det.. att man ibland känner sig på topp ibland inte ett dugg. Det kanske är sant det där med att man kan vakna på fel sida, för jag ser ingen annan anledning. Och idag måste jag verkligen ha vaknat på fel sida..




Har tillbringat mestadels av dagen på Köpis med heeela gänget.
Handlade en del igår, men bara partygrejer så idag hittade jag en vardagstop också. Hade jag varit modeintresserad hade jag kastat upp bilder på allting, men nej.. jag är ju inte så intresserad av det.

Ikväll blir det umgås som vanligt. PEACE!

Top of the world

Ja, god fortsättning då.
Det blev midnattsmässa i natt med mina bästa tjejer. Det var mysigt och kyrkan var full av ljus.

Idag har jag bara vaknat duschat och ätit kebabtallrik (SÄLLAN?!?).
Tackar min kära Åby Pizzeria att de hade öppet, allt annat verkar ju vara stängt idag. Jag gillar inte röda dagar.

Ikväll blir det 18årsfest på Sörby och sedan utgång.
Kommer nog vara smockat med folk ute...

På tisdag eller onsdag drar jag och några tjejer till Åre. Det kommer bli grymt!
Jag har aldrig varit där, så det ska bli lite spännande. Dessutom kan en resa inte vara mer lägligt. Känner att jag behöver lite semester från Valbo och Gävle.


såhär galen är jag idag tror jag

God jävla jul då

Jag antar att jag och julen aldrig har varit homisar. Inte på riktigt.
Det jag har sett fram emot med julafton har enbart varit att få det jag önskat mig. Och visst fick jag alltid det jag önskade mig, så det var liksom aldrig spännande. Jag krävde nog inte mycket, aldrig speciellt dyra leksaker. Jag minns inför varje julafton när jag satt hemma hos Farmor och Farfar i Hagaström, kryssade i de gosdjur och spel jag ville ha i leksakskatalogerna och visste med säkerhet att precis de objekten skulle finnas i de röda paketen under granen på julafton.

Farmor och Farfar dog för två år sedan. Eller var det tre?
I och med deras bortgång försvann mycket av julen, då hela pappas släkt alltid samlades där. Nu är det liksom ingen riktig ordning. Vi har varit på olika platser sedan dem gick bort, och Farmors köttbullar kommer aldrig mer att rullas. Även fast det bara var ett par år sedan de gick bort så minns jag inte så mycket av deras sista år. Jag har desto fler minnen från min barndom då det känns som att jag i stort sätt bodde där. Det jag minns är underbara minnen och jag saknar dem verkligen.

Min familj har aldrig varit mycket för traditioner och det är jag tacksam över. Det innebär nämligen att jag är fri att göra vad jag vill med mina framtida julaftnar. Jag har inte en exakt bild över hur julen ska se ut, därav kan jag skapa min egen icke-traditionella jul. Det känns faktiskt otroligt bra, för jag kan liksom inte tänka "åh, julen var bättre när jag var barn" för ärligt talat vet jag inte om det var så. Ingen julafton har varit den andra lik, och i år var faktiskt första gången i mitt liv jag satt bänkad framför TV:n klockan 15. Jag har sett alla inslagen i Kalle Anka och Musse och allt vad det nu är som visas. Men jag har inte sett de i samband med julen.

Julkänsla - är ett ord som cirkulerar runt i alla konversationer inför varje jul. Jag vet inte vad de pratar om, för jag har aldrig känt det. Men det jag inte vet vad det är kan jag inte heller misströsta, eller hur?

Jag såg inte fram emot denna jul, eller jo.. det skulle vara prinskorven då. Dock räcker det med att äta det vid ett tillfälle för att jag ska vara färdig med det för i år. Nu har jag hunnit ätit det tre gånger och nu får det fan vara nog.

Hur ska det då blir när jag får egna barn och baka lussebullar, pepparkakor och släpa hem en julgran? Ja.. jag vet faktiskt inte. För mina eventuella framtida barns skull hoppas jag att jag hittar en man som är en riktig julälskare, för annars är jag rädd att jag inte kommer kunna hosta upp en julgran eller en liten söt ljusstake. Men vem säger att det måste vara så? Jag kommer nog bli en sån där mamma som tar ungarna och flyr landet över julen. Och om det är mina kids så vet jag att de kommer förstå mig.

Jag tänker inte påstå att julen är överskattad, för jag gillar inte det ordet. För de allra flesta är julen en viktig högtid som förknippas med kärlek och lycka, och de unnar jag er alla. Jag accepterar att man älskar julen, men hoppas att min icke-kärlek till julen accepteras därefter.

Det är ingens fel att jag inte känner kärlek till julen. Jag tror det har mycket att göra med mig själv. Jag har helt enkelt aldrig släppt in julen i mitt hjärta. Och jag sover gott om nätterna, har inga mardrömmar och är inte deprimerad. Så jag antar att jag har klarat mitt liv riktigt bra utan att tycka om julen.

Nej, jag och julen har aldrig varit riktiga homisar men som tur är har jag andra sker i mitt liv att se fram emot än den årliga julen. Så var inte ledsen över att jag inte vet vad "julkänsla" är för jag vet vad andra känslor är. Och de väger bra mycket över vad jag tror "julkänsla" är. Jag har i alla fall haft en mycket bra dag idag.

Men God Jul alla julälskare, hoppas ni har det mysigt i era röda hem med den stora granen som lyser upp mörkret. Hoppas ni har ätit mycket köttbullar och skrattat högt åt när Kalle och Musse sitter och äter majs i husvagnen. Jag hoppas att julen var så lyckad som ni önskade, om ni nu har längtat efter den så mycket. GOD JUL!

You make me crazyyyy

Varit på SF och kikat Bävergalan. Bästa filmen vann. Precis som förra året. Hihihihi
Tillbaka i skolan nu, ska ha en fet redovisning snart... Estetsiskverksamhet... gud va kul va?

Sen hoppas jag att vi får gå hem, för jag är faktiskt inte så sugen på att vara här idag. Avslutning imorgon, samling i klassrummet (hoppas på fika) sen evighetsfackeltåget till någon kyrka på Brynäs. Men jag tror jag avstår från att frysa ihjäl och liftar med bilen dit. Mysigt i kyrkan på julen i alla fall, så det tänker jag inte missa =)

Nej men hej då.


Du lärde mig att fullständigt försvinna

Vissa dagar är konstiga dagar.
Igår var konstig, och denna dag ännu konstigare.
Skumt

Idag har jag varit i skolan ett par timmar, sedan Köpis en sväng med Sanna. Sen till Gävle och käkade hos pappa, sen var visst kvällen slut. Lika slut är min kropp, känns som att jag har sprungit fem maratonlopp.

Dålig dag. Och den slutar nog nu.

It may be winter outside, but in my heart it's spring

GUD VAD DET SNÖAR!
jag måste erkänna att det är lite mysigt. Men bara när man sitter i bilen.

När solen går upp är vi långt härifrån

JAG ÄLSKAR ATT VARA I SKOLAN!
Där känner jag till varenda meter, där vet jag var allt finns, där känner jag mig trygg. Det är fan som mitt eget rum, jag kan vara mig själv och blir accepterad för det. Antar att jag har min goda klass att tacka för detta. Påstår inte att jag är omtyckt av ALLA, men jag sprider glädje och märker att det smittar av sig. Även den som är på dåligt humör kan le lite ibland, och ibland känns det som att jag har lyckats med något. Jag ler och försöker se snäll ut mot folk som tittar snett, det tar emot lite eftersom jag måste släppa lite på stoltheten men jag har kommit längre än så och vet att det inte är värt att ge sneda blickar. Det är inte lätt att alltid vara uppåt och positiv, men jag försöker så gott jag kan. För jag vet att jag får mycket tillbaka.

Nej, jag vill inte ta studenten... visst lockar framtiden, men jag vill stanna kvar i baktiden lite längre. Jag är värdelös på att leva i nuet...

Estetsikverkamhets-vecka nu. Fattar inte riktigt grejen med den kursen, och fattar inte hur man kan lägga den sista veckan. När man samtidigt har ett UF-företag att driva.

Om gud finns så är han ond, öppna ögonen...

Det är ju synd att vissa inte accepterar att alla inte är troende.
Lever vi på 1700-talet eller? Man kan ju undra..




Ett utdrag från artikeln

"Hur ser du på att svenska kyrkan tillåter samkönade äktenskap?

– Frågan är, vad är kärlek? Det är en viktig fråga. Man kan känna kärlek för sin hund. Ska man då kunna gifta sig med sin hund? Till exempel, jag älskade Derek Lewis, vår kyrkas arkitekt, men det hade inget med sex att göra. Han var min gode vän. Gud skapade man och kvinna. Vi kan inte ändra hans lag. Det finns män som vill ligga med barn. Ska vi acceptera det för att det är deras läggning? Alla kyrkor måste ledas av den Helige Ande, inte av politik."

 

 

Min fråga är, hur fan kan killen referera samkönat äktenskap till antastning av barn?

 


Jag kan ha förlorat min heder. Jag kan ha förlorat allt.

Hola amigos!
Söndagseftermiddag, de bästa timmarna på veckan! Eller inte..
Helgen har varit konstig. I fredags jobbade jag på Söderhielmska från 15:30 - 01.15. Utan en enda rast eller matbit. Ni som känner mig vet att jag inte klarar så många timmar utan mat och de timmarna kan ha varit bland de värsta i  mitt liv. Hur mycket folk som helst, helt sjukt. Jag stod i baren, dukade av, fyllde på dessertbordet och diskade. Allting samtidigt. Det var inte kul. Gick iväg och grinade på toaletten då och då, och sen när jag åkte hem grinade jag oavbrutet i en timme typ. Jag var inte ledsen, inte trött. Men förmodligen helt näringslös. Jag minns knappt vad som hände på kvällen eller morgonen efter.

Igår var jag ut. Frida satt och tittade på mig när jag förfestade här hemma, sen mötte jag upp dom andra på hangloose. Kvällen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag vet inte vad som händer.

Idag har jag gjort gräddkola, lyssnat på julmusik och försökt hitta julstämningskänslan som alla pratar om och som jag aldrig har känt. Tror inte jag fattar det där riktigt ändå. Men gräddcola är ju gott, och musik är alltid bra. Kroppen är fortfarande helt slut sedan jobbandet. Så jag blir bara hemma idag, skulle ha tittat på Nordströms luciafirande i stallet, men jag tar mig inte ut idag.

Skola imorgon! Det ser jag fram emot efter två veckors praktik.
Snart är året slut.. herregud.

One tree hill är smarta grejer

"Titta på dig själv i spegeln.
Vem ser du titta tillbaka?

Är det personen du vill vara?
Eller finns det någon annan du skulle ha blivit?
Den person du borde blivit men inte lyckades bli?

Säger någon till dig att du inte kan?
Eller inte gör det?
Du kan.

Tro på att kärleken finns där ute.
Tro på att drömmar besannas varje dag.
För det gör de.

Ibland beror inte lyckan på pengar, berömmelse eller makt.
Ibland beror den på familjen och goda vänner.
Och från det ädla att leva ett bra liv.

Så titta dig i spegeln och påminn dig om att vara lycklig.
För det förtjänar du att vara.
Tro på det.

Och tro på att drömmar besannas varje dag.
För det gör de."

Lucia ligger i luften

Så var det fredag igen.
Har varit på Polhems luciafirande respektive Thoréns. Polhem var seriösa och Thorén var mindre seriösa. Men det var riktigt mysigt på båda ställena! Synd att inte Bauer har något firande... eller de kanske de har, men jag har inte hört något i alla fall.

Nu sitter jag på biblioteket och fikar helt ensam. Jag uppskattar ensamheten ibland, jag njuter av det. Har datorn med mig så jag ska försöka skriva lite på grafiska profil-uppgiften. Blir nog här någon timme, sedan vet jag inte vad som händer. Idol ska jag se ikväll i alla fall, och hoppas att Calle kommer tvåa så han lyckas bäst! För han är grymmast, han har det där lilla extra och det har jag aldrig sett i Erik.

Det är en underbar morgon, synd att inte vädret är det samma. Ha en bra dag!

uppt. Ändrade planer. Ska få provjobba på Söderhielmska ikväll istället.. Så där rök mitt idolmys. Men jag är verkligen glad att jag får en chans att jobba!

I know your fears and you know mine

Sitter här i min underbart sköna fåtölj en lagomt sen onsdagskväll. Dagen började klockan 12 då jag slog upp ögonen, sedan lagade jag alldeles för stark mat (ha aldrig i chili i gräddsås) och därefter lämnade jag mitt lilla hus på präriren (nej jag vet inte hur det stavas...). Jag begav mig till Bomhus och hämtade upp Andersson, Jimmy och något till Jon. Inhandlade alkohol, som jag inte har gjort sedan i somras. Det var lite lustigt, och dyrt. Och säkert helt onödigt. Men men. Jag hann även svänga förbi skolan och sakna mina lärare och den lugna och trygga atmosfären där. Klockan 16 hade jag placerat mitt as i soffan på Grinden. För sista gången... usch, vad sorgligt det var. Men vi åt god glass och gav varandra komplimanger och jag gillar människorna där så fruktansvärt mycket!!! Jag kommer sakna varenda sekund av dem där två timmarna varje onsdag. Jag kommer sakna rundan, jag kommer sakna fikat, jag kommer sakna pratet, jag kommer sakna att tjata på att få sitta i soffan i stället för på de hårda stolarna, jag kommer till och med att sakna dem där töntiga lekarna vi alltid avslutade med. Jag kommer sakna hela det där stora gula huset.

Sedan hamnade jag ju tydligen här. Sittandes trött, hungrig, omotiverad och känner mig olyckligt kär. Jag är ju allt utom olyckligt kär, varken kär eller olycklig. Så jag förstår inte riktigt vad den känslan härstammar i. Försöker skriva på APU-uppgiften som går ut på att studera praktikplatsens grafiska profil, som i mitt fall är Statoil. Det finns hur mycket information som helst om den, och jag skulle kunna skriva 10 sidor på någon timme och kanske kamma hem ett MVG. Men jag har ont i huvudet som en idiot, och trött där efter. Men jag har i alla fall börjat med uppgiften... skrivit en sida i indesign och försökt snygga till designen så gott jag kan. Jag undrar var koncentrationen har tagit vägen.. jag måste ha tappat den någonstans.

Jag är ju hur sugen som helst på att kika andra avenyn, one tree hill eller oskyldigt dömd men jag orkar inte ens med det. Som ni hör har jag ingen energi till någonting och lusten existerar inte.

Ska försöka tagga till helgen, för det känns som att den kan bli grym. Furuvik och krogen står på listan, önskelistan är bra mycket längre...

Tänk vilken klagosam tjej jag kan vara ibland, men det är väl tillåtet?

So what? I'M STILL A ROCKSTAR

Idag kan inget knäcka mig.
Jag är stålmannen.
Jag tror till och med att jag kan flyga idag.

KEEP IT COOL!

ÅH, en god gärning!
har anmält mig hos blodcentralen, eftersom jag är frisk som en nötkärna och har ett varmt hjärta så tänker jag börja ge blod. Dock är det ju inte säkert att mitt blod duger... men vi får hoppas! =))



Statoil hela dan, varje dag.. börjar tröttna på stället. Saknar mina homies i skolan.. gud vad jag saknar dom. Har umgåtts lite på eftermiddagen med Frida och Andersson, sen har jag tagit en chillkväll hemma med one tree hill och alldeles för många tankar i huvudet.

Imorgon ska jag nog träffa Lina, sen på onsdag tänkte jag uträtta lite ärenden istället för att toffla runt på praktikplatsen, sen ska jag masa mig dit på torsdag och sedan tillbringa fredagen i skolan. Blir en bra vecka, tagga lördag redan!! Dags att sova snart tror jag.

Ser ingen plats för mig i mönstret

Lördagförmiddagar är mysiga. Synd bara att jag inte kan njuta av det fullt ut eftersom jag måste iväg till Furuvik med UF-företaget.. ska vara där från 14 - 18, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Kanske utgång!
Måste kila nu, hej!

Nobody said it was easy

Nej det är inte lätt..
Men det har det väl aldrig varit heller,
tänk om man kunde få börja om helt.
r e s e t

Hemma kväll med Jens och Sam ikväll. Ska skjutsa mamma på julfest snart, sen köpa med mig pizza hem. Kan nog vara bra att inte göra någonting ibland, men det tar emot måste jag säga.. det är svårt att slappna av. Blir idol i teven, mysigt va? =))))

Puss

Give me reason, but don't give me choice

Haft en mysig kväll hos Sara. Film och thaimat, underbart.
Imorgon ska jag försöka paddla (säger man paddla?) mig till praktiken imorgon, Statoil Hagaström you know.


Varje dag konstaterar jag nya saker. Denna dag har jag konstaterat följande;
Livet är verkligen för kort för att gå omkring att vara irriterad. Det man inte kan förändra är det ingen idé att lägga energi på. Det är bara accepterandet av det faktumet som är värt att fokusera på. Som sinnesro bönen lyder;

Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden


Jag är inte religiös på en fläck, men denna bön är inkluderad i andra områden som står mig nära hjärtat. Mamma har många gånger läst upp denna bön för mig, men det tog en lång tid innan jag förstod innebörden av ovanstående rader. Nu har jag hajat, och insett hur rätt orden har.

En annan grej jag har funderat på, att livet är alldeles för kort för att göra sig ovän med andra individer. Det är inte värt att skiljas som ovänner, det är inte värt att ge varandra sneda blickar. Det är inte värt att vända bort blicken, inte värt att inte heja. Det är inte värt ett skit, bara onödigt och omoget. Jag hoppas att världen mognar snart, däribland jag.

Du ser i mina ögon att jag försvann för längesen

Ja, lagom trött efter en HEL-dag i Stockholm.
Gick upp 6 imorse, Lollo kom och hämtade mig, sen gick tåget 8. Gick på stan från 10 - 16, har inte gått så mycket på länge. Så nu lider fossingarna lite.. kom hem med några plagg och småsaker och 1000 kronor fattigare. Mycket trevlig dag har jag i alla fall haft med Jansson och Nordström!

Imorgon har jag en del stuffs att göra.
Ska försöka somna i tid, så jag kan komma upp i tid imorgon.

Har mycket att titta på nu.. är grymt sugen på One tree hill, men vill nog se Andra Avenyn först eftersom jag missade det igår, dessutom är det Oskyldigt dömd ikväll PLUS att brorsan kom in med "Flickan som lekte med elden" nyss och den har jag längtat efter att se. Och klockan är redan åtta och ja.. Hm... körig kväll ;) Nu ska jag äta, puss

Just don't stand there and watch me fall

I don’t mind it 
I don’t mind at all 
It’s like you’re the swing set 
And I’m the kid that falls 
It’s like the way we fight 
The times I’ve cried 
We come to blows 
And every night 
The passion’s there 
So it’s got to be right 
Right? 

No I don’t believe you 
When you say don’t come around here no more 
I won’t remind you 
You said we wouldn’t be apart 
No I don’t believe you 
When you say you don’t need me anymore 
So don’t pretend to 
Not love me at all 

I don’t mind it 
I still don’t mind at all 
It’s like one of those bad dreams 
When you can’t wake up 
It’s like you’ve given up 
You’ve had enough 
But I want more 
No I won't stop 
Because I just know 
You’ll come around 
Right? 

No I don’t believe you 
When you say don’t come around here no more 
I won’t remind you 
You said we wouldn’t be apart 
No I don’t believe you 
When you say you don’t need me anymore 
So don’t pretend to 
Not love me at all 

Just don’t stand there and watch me fall 
Because I, because I still don’t mind at all 

It’s like the way we fight 
The times I’ve cried 
We come to blows 
And every night 
The passions there 
So it’s got to be right, 
Right? 

No I don’t believe you 
When you say don’t come around here no more 
I won’t remind you 
You said we wouldn’t be apart 
No I don’t believe you 
When you say you don’t need me anymore 
So don’t pretend to 
Not love me at all 

I don’t believe you