but I see your true colors shining through

Har jobbat hela veckan. Jobbet ger mig något som inget annat ger mig. Det är svårt att förklara, men det är bara så fantastiskt roligt! Snart nyårsafton, ska jobba 07-16 (så omänskligt fucking tidigt!!!!!!) och sedan är det middag i Kungsgården som står på schemat. Sedan... nästa år... alltså på söndag, SKA jag sätta igång med tentan som ska in den 12:e och där någonstans ska jag hinna fylla år också. Är ganska nöjd med livet just nu, det bara rullar på och jag övar på att inte låta grubbleriet ta över mig helt.

and the darkness inside you can make you feel so small

Ena sekunden känns ett val helt självklart, i nästa helt fel.
Allt för ofta beslutar jag att handla på ett visst sätt, för att i ögonblicket efter sakna förståelse för det jag nyss gjorde. Dumma dumma dumma abrupta beslut.

Är det sakerna vi gör som fastställer den vi är,
eller är det den vi är som avgör vad vi gör?

and so happy christmas for black and for white, for yellow and red ones

Bara myser och njuter av en jul full av lugn. I min familj följer vi inga traditioner, skönt tycker jag. Varje jul ser olika ut och endast ett år i mitt liv har jag suttit bänkad framför Kalle kl 15. Denna jul såg ut följande; gröt hos mormor, ett besök på kyrkogården med mor och far, mat med hela familjen minus ena brodern som firar sin jul i Amerikat. Nu ligger jag och jäser maten, senare ska jag brumma mot Valbo för att beskåda Svensson Svensson och därefter den tradionella midnattsmässan i Valbo kyrka 23:30 med mina två närmaste vänner.


it's been a long way and now I'm here

Idag har jag fått bekräftat att allt jag är och den jag har blivit beror på vissa specifika anledningar. Och jag kan inte låta bli att fundera på vem jag hade varit om dessa faktorer inte existerat. Och mitt i allt är det jul. Hoppas på en natt full av sömn.

För det blir så ibland, jag vet. Det tar tid och jag tror jag vet.

Gävles syre tycks inte vara tillräcklig för mig. Med tunga andetag ser jag ut över min hemstad och längtar bara bort. Ska det kännas såhär?


so baby hold on now that we come so far just listen to your heart

http://www.dn.se/debatt/myterna-om-invandringen-pa-natet-maste-ifragasattas

och jag vill bara känna hur det känns



det är min dåliga vana

jag............................hatar...............................slask

det kommer funka, måste funka, nånstans där så finns vår plats

Rullar 38 mil norrut, destination: Gävle. Saknar Linköping redan. Men det ska bli roligt att jobba igen, har saknat mina gamlingar! Samtidigt ska jag skriva en tenta som ska bestå av en bildanalys och en kvantitativ innehållsanalys. Så det blir ingen rast och ro. Skönt ändå.


all this talk of getting old, it's getting me down my love

Inatt sover jag sista natten på Fogdegatan 19. Jag sover även sista natten under samma tak som mina roomies Matilda och Niklas. Det är en vemodig och sorglig stämning som ligger över vårt lilla kollektiv. Men också en glädje och en känsla av att ta vara på den sista kvällen med gänget. I fyra månader har vi delat på toalettpapper, diskmedel och makaroner och nu ska det upphöra. Vi ska splittras. En av oss flyttar till Jönköping, en av oss flyttar någon annanstans och jag flyttar till ett annat kollektiv. När man bor så tätt inpå varandra och delar vardagen tillsammans lär man känna varandra mycket fort. Vi har blivit som en familj. Jag ser absolut fram emot att bo i ett nytt kollektiv, det kommer bli så spännande och en sådan fantatisk övning då jag kommer att prata engelska varje dag. Men det här med att lämna något gammalt och gå vidare är inte riktigt min starka sida, jag håller gärna fast vid det förgågna, det trygga, det bekanta. Jag glömmer lätt att jag för endast fyra månader sedan flyttade till en helt ny stad där jag endast kände en person. Jag måste påminna mig själv om vilken otrolig kick det var att kasta mig in i något som jag inte hade någon aning om hur det skulle gå. Hur självsäkerheten har växt för varje dag, hur mycket nya erfarenheter jag har fått och hur roligt det har varit. Nu har denna familj vuxit upp och det är dags att släppa ut barnen ur fågelboet. Så nu ska jag dra till med en riktig klyscha: "Nu blickar vi framåt!"

Nu ska jag gå och rädda Matilda från Niklas brottningsanfalll i köket.
Bjuder på två kvällsfärska bilder på mina fina vänner.


I've had you so many times but somehow I want more

Har varit ute och härjat hela dagen känns det som, är helt slut. Egentligen har jag bara varit på stan i ett par timmar, men det kan tydligen göra mig helt utmattad. Köpte ett par termoleggins. Otroligt smart uppfinning må jag säga. Jag är ju en riktig leggins tjej, har antingen det eller strumbyxor på mig varje dag - såååå skönt! Dock kan det vara lite kallt under vinterhalvåret, så termoleggins är den givna lösningen på detta obehag.

På eftermiddagen var Victoria här och vi planerade inför tentan som ska skrivas under jul. 12 januari ska den in, vilket känns väldigt långt bort just nu. Men vi vet alla hur fort tiden kan gå..

Idag är det onsdag, vilket betyder samhällsprogram vilket innebär lycka för Jennifer Bredberg. Uppdrag granskning, Kalla fakta och Kvällsöppet. Fantastiska grejer.

Natten är stor och stum. Nu hör det svingar i alla tysta rum sus som av vingar.

Idag har jag skrivit på ett kollektiv-kontrakt. Jag ska bo med två ryska killar, och en spansk tjej i en femma i T1. Flyttar i mitten av januari. TAGGAD! Förutom det har jag idag varit i skolan och pluggat lite med Josefin och Tola. Sedan var vi och kikade lite på ett Luciatåg på stan. Kvällen har besått av pepparkaksdeg, debattprogram och ett långt bad. En trevlig dag helt enkelt!

now it's turning blue, and you say "sorry" like the angel heaven let me think was you

"I Sverige mördas årligen mellan 15 och 20 kvinnor av sin partner. Av dem hade över hälften tidigare tillfälle sökt vård för att de blivit misshandlade"


It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along


vägen till lycka kommer aldrig vara sicksack

Om jag betonar om, jag någonsin hade tänkt tanken på att låta botox sprutas in i min kropp, är dessa tankar absolut avstyrda efter att ha tittat på veckans Kalla fakta. 40 möss ska inte behöva sätta livet till för att en människa ska känna sig vacker i någon månad. Fruktansvärt.

It may be winter outside but in my heart it's spring

dagens önskelista:

1. en hemlig sak
2. en fungerande tung bil som inte blåser bort vid minsta vindpust
3. ett mångkulturellt samhälle utan främlingsfientliga tankar
4. en stor fet kebabtallrik

ja, det var väl allt..

snön föll och plötsligt kom tårarna, snön föll och jag saknade dig så

nej nej nej nej nej nej... inte snö...............

vi lever inte länge nog för att rätta till allting dom gjort mot dig

Det finns faktum som jag automatiskt stöter bort från mitt medvetande. Hjärnan tycks ha en märklig kraft att sortera bort information som känns orelevant och just i detta fall.. för smärtsamt. I ett informationssamhälle där vi oavbrutet proppas fulla av hjärtlösa och brutala avspeglingar av händelser är det nödvändigt att hjärnan sollar bort en del saker. Om inte, skulle vi med hög sannolikhet bli galna av för mycket smärtsam information.

Mobbing är en av de saker som min hjärna tycks sortera bort så gott det går. Jag kan bli så fruktansvärt upprörd och förtvivlad när jag ser eller hör att det existerar. Ofta intar hjärnan omedvetet skyddsläge och besparar mig från att upptäcka mobbing. Samtidigt känner jag sådan otrolig tacksamhet över att jag aldrig har blivit utsatt för något liknande, att jag har haft riktiga vänner så länge jag kan minnas. Tack och lov för det. Det är rent ut sagt förjävligt att mobbing ens äger rum. Och man kan ju undra varifrån det egentligen härstammar. Hela grejen med att stöta bort någon som man anser vara annorlunda. i min mening är det ganska underförstått varifrån detta kommer..... ta en fundering och ni finner svaret inom kort.

Se detta klipp och känn sympati och frustration!


your touch makes it hard to breathe

Konstaterar ännu en gång att Solsidan är precis min typ av humor.
Värt att nämna är också att idag har solen lyst trots att det har varit söndag. Ett historiskt ögonblick! Gårdagen var förövrigt mycket trevlig =)

tonight's gonna be a good night


So this is Christinas, and what have you done?

Tillbringar min fredagskväll med SJ genom att färdas 30 mil sydösterut. Från Borlänge till Linköping. Imorgon väntar 22års kalas i Ryd, trevligt!