du kan gråta mitt på gatan, men jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Idag har jag inte gjort något nämnvärt. Ingen föreläsning, inget plugg.
Har bara varit ute och farit på lite ärenden hela eftermiddagen. Nu är det bara jag och Ralf hemma (matildas hund). Matilda är i Jönköping och myser och Katten är ute och roar sig. Så det är bara jag, hunden och mörkret. Och jag som är så mörkrädd! Passade på att duscha medan det fortfarande var lite ljust ute, för senare skulle jag inte våga.

Imorgon kommer David och Joakim hit, mina gamla gymnasievänner. Det ska bli kul! Jag tror att vi ska piffa upp mitt fattiga studentliv lite och gå ut och äta.
Trevlig helg!

open the door and show me your face tonight

Kärlek är en säregen kraft.

jag börjar tro att vi kan gå genom eld

Solen lyser över Skäggetorp idag. Och genast känns skägget mycket mysigare.
7:30 ringde klockan och då var det bara att masa sig upp, eller ned till tvättstugan.
Nu är kollektivet fyra tvättade maskiner rikare och jag har plaserat mig i soffan. Matilda är och jobbar så jag är hundvakt åt en helt crazy hund. Men han är söt i alla fall. Just nu springer han runt och jagar sin egen svans.


Där är himlen lite närmre för mig

Äntligen har blogg.se insett att dom måste hänga med i utvecklingen för att inte konkurreras ut på marknaden. The app is here!


aldrig, aldrig kommer allt tillbaks

Idag är jag någon. Idag är jag duktig. Idag känner jag mig talang- och meningsfull. Det spritter i hela mig av glädje och hopp. Idag kan jag vinna över hela världen. Jag är törstig på kunskap. Och törstig på dig. Du. Som får mig att vara någon. Du. Som har varit stor i mina ögon så länge. Jag är inoffiiciellt kär. En härlig känsla.

Länge lever sommaren den som kom och gick igen snabbare än någonsin förut.

Lasagne, litteraturläsande, skrivande, OC och sängläge. Kan det bli en bättre tisdagskväll?

För du får ingen tröst, av din inre röst. Den vill knäcka dig varenda höst.

Hösten har tågat in. Den jävla hösten. En årstid full av lidande. Vi alla vet vad som väntar. Den än värre vintern. Den vita årstiden med frostiga nätter. Stelfrusna fingrar. Stickande andetag i lungorna. I ett helt attans halvår. Ondska. Om jag är ond på hösten är jag förbannad på vintern. Varför jag inte flyttar? För att jag trivs i Sverige. Jag gillar Sverige. Jag har hela mitt liv här. Det är ingenting man bara kan flytta ifrån. Det är samma sak varje år i september. Temperaturen börjar stegvis minska. Sakta men säkert. Och varje år hoppas jag att det ska ske en mutation med klimatet, evolution. Revolution. Förändring. Mirakel. Någonting om förhindrar att detta helvete till årstid upptågar. Men nej. Säkert, likt att jultomten kommer om julen återuppstår hösten och vintern. Gång på gång. För jag lovar er, att om mitt hat kunde av sin styrka stoppa upp höstens intågande skulle det räcka med energi. Det går inte. Omöjligt. Herr Höst och Fru Vinter är det vidrigaste par jag känner till. Det iskalla paret utan hjärta och värme. Hösten medför depression light, smärta och frustation. Vintern medför kyla, hat och desperation. Det mest frustrerande med denna tid är att det inte finns någon att skylla på. I mycket annat kan man peka ut en viss person som står bakom stolligheterna. Men inte med hösten och vintern. De bara är. Idiotiska årstider. Jag hatar er båda två. Ursäkta språket.

 


Short of breath, short of time. We got to act before it's too late.

Hur bra? Jättebra.


att förstöra för sig själv är det enklaste i livet

Totalt känslomässigt ostabil. Det är nyckelordet för denna dag. 26 september 2011.
Idag är en sådan dag, då jag är i mod att sitta uppe hela natten med ett worddokument framför mig och bara skriva. Det är möjligt att natten blir en sådan. Innan dess ska jag ta farväl av en mycket nära vän, och därefter brumma 38 mil söderut. Det är dags att återvända hem till Linköping, från mitt hem i Gävle som under denna helg har gestaltat sig i Sjögrens hus. Nu är det dags. Att packa ihop mina saker ut i bilen. Jag ska krama om min vän länge. Frida - en av mina absolut bästa och närmaste vänner som vet allt om mig. Ni vet en sådan vän som man har haft länge och alltid kan ringa. Jag kommer sakna henne så oerhört dessa sju månader. Hoppas vi ses snart.

för en tystnad mellan väggarna som skar genom cement, två ögonpar i tomhet från september till advent



För oss som älskar Winnerbäck är detta världens bästa timme:

earth's a shambles and we are just making it worse

Jag, Jennifer Bredberg har nu anlänt till Valbo och till Sjögrens. Förra helgen var jag enbart i Gävle, så det är på kärt återseende jag och Valbo ses igen. Några hundra meter bort ligger mitt gamla hem. Det saknade, saknade barndomshemmet. Snart är det ett år sedan det såldes vidare till en annan familj. Där andra barn ska växa upp. Platsen där du växer upp kommer alltid att vara den tryggaste platsen i världen. O Gud vad jag saknar det.

mm, det här är värt att dö för jag tror mitt hjärta blöder

Idag har jag varit på universitetet med två tjejer som jag ska göra seminariet imorgon med. Vi jämförde utlänska tidningar med svenska, respektive nätupplagor. Efter det blev det lucnh på IKEA, och konstaterades att de har andra rätter här än i Gävle. Helstekt kotlettrad saknades! Så för att uppfylla det begäret var jag tvungen att köpa en jacka istället. Och en halsduk. Och ett läppglans. Sen var jag både mätt och nöjd!

Nu är jag placerad på sängen och ska fortsätta skriva på uppsatsen, (nej, jag hann inte klart igår, gav upp efter 9 timmar). Imorgon blir det 4 timmars bilåkande till Gävle och stannar där över helgen. Det är dags att ta farväl av två kära vänner som ska ut och upptäcka världen i sju månader. Snyft...

Morgonens frukost

berätta vad det är, så jag förstår hur jag ska nå dig

Idag har det varit städ-dag i kollektivet. Från och med nu är det plugg-dag.
Detta SKA jag ha gjort innan jag får gå och lägga mig ikväll, bara att sätta igång.


A)   Redogör för likheter och skillnader mellan interpersonell och massmedierad kommunikation. Diskutera gärna hur distinktionen mellan begreppen påverkas av teknisk konvergens och framväxten av ny teknik.

B)   Diskutera skillnaden mellan att se kommunikation som överföring respektive kommunikation som meningsskapande/tolkning. Var ligger tex. fokus hos de olika perspektiven (sändare-text-mottagare)? Vad kan perspektiven hjälpa till att förklara och vad är de sämre på att förklara? Detta kan kopplas till skillnaden mellan en linjär kommunikationsmodell respektive en semiotisk kommunikationsmodell. Koppla gärna synen på kommunikation till medieforskningens utveckling och hur man har sett på effekter över tid (som överföring respektive meningsskapande).

no one's laughing at God when they're starving or freezing or so very poor

Kl. 14-16 var jag på en föreläsning om Pressens historia. ÅH så intressant det var! Verkligen :)
Vi fick se tidningar skrivna för hand och försöka tyda vad som stod, vilket inte var det lättaste eftersom det var skrivet på 1500-talet (tror jag det var) och alltså inte likt dagens språk. Sedan gick vi framåt i tiden och fick se utveckligen av uppbyggnadet av tidningarna, riktigt häftigt att se. Okej, för er icke-medieintresserade kanske detta låter skittråkigt, men för mig var det rena rama drömkunskaperna!

Nu sitter jag i soffan, har nyss klämt i mig en egengjord hamburgare. Middag nr. 2 kommer att bestå av en räkmacka. Ska försöka förstå instruktionerna till veckans uppsats nu. PUSS OCH KRAM

I don't know why but you're the light on my shoulder when I'm tired

"It's easier to fall and harder to stand It's easier to cry and harder to laugh
It's easier to run and harder to be still It's easier to think and harder to feel
I don't know how,  I don't know why but you're the light on my shoulder when I'm tired
It's easier to hide and harder to trust It's easier to hate and harder to love"

Vackert

your touch makes it hard to breathe, the shiver's around me now

Idag är det söndag. Jobbiga, jobbiga söndag. Självklart är det mulet. Det är ju liksom självklart i en söndags krav. Vid 17 rullar jag tillbaka till Linköping och imorgon är det dags för föreläsning igen. Ser fram emot det!

Har bytt min PRO mot pappas Air. Mycket bra byte, mycket lättare att ta med sig.
KANON! =)


att för dig berätta allt, för att se vad jag ser och jag orkar inte ljuga mer

...och hela kroppen pumpar av endorfiner. Sinnesro. Överlycklig.

jag tror du söker efter mer än du ser men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Här sitter jag. Hemma hos mamma i Gävle. Tog en liten spontantrip hit över helgen eftersom jag är ledig torsdag - söndag. Jag tog tåget hit, för jag hittade en billig sistaminuten-biljett. Men det var liiiiiite segt att sitta på ett tåg i nästan 4 timmar, och inte kunna stanna och äta när man ville (och jag måste ju äta var tredje timme). Så nästa gång blir det nog bilfärd.

Det är med blandande känslor jag är tillbaka i Gävle. Igårkväll när jag kom hit kändes det superskönt, men nu vet jag inte. På något underligt sätt känner jag mig mer hemma i Linköping än vad jag gör i Gävle här jag kan alla gator utantill. I Linköping hittar jag inte ens till stan riktigt än.. haha.. Det måste vara något undermedvetet som gör att jag trivs så bra i Linköping. Inte minst med att allting är nytt för mig där. Och jag älskar hela nya livet i Linköping, universitets-livet och jag kommer mycket bra överens.

Idag har jag haft Frida här på lunch, om ett tag kommer Andersson hit och ikväll blir det familjemiddag. Och senare ikväll ska jag träffa någon som är så mycket mer än en vän. Har alltså en dag då jag bara träffar sådana jag älskar och sådana som känner mig helt och hållet! Kan det bli bättre?



don't tell me it's not worth tryin' for

Dagens föreläsning handlade om kommunikationsbegrepp. Det kändes häftigt att jag redan hade koll på det mesta, eftersom jag har läst Mediekommunikation i gymnasiet. Trodde inte att jag hade snappat upp så pass mycket, men tydligen.

Att bo i Linköping går bra. Att studera går bra. Allt går bra.
Ska snart iväg på någon slags sammanstrålning med några från klassen. Och imorgon ska vi käka på Herrgården i Ryd. Fantastiskt kul med nya människor och nya samtal!

Samtidigt som att allt går bra, fajtar jag med mig själv och vem jag vill vara. Det finns hundratals vägar att gå. Försöker att bara leva just nu. Bara det är kämpigt likt ett världskrig.

FÖRDELAR MED ATT BO I EN STAD DÄR INGEN KÄNNER DIG

1#: du kan stå och frossa i dig korv på IKEA, helt ensam
2#: du kan vara hur ful du vill på stan
3#: du kan sjunga med till musiken i bilen, högt och med överdrivna ansiktsrörelser eftersom risken för att möta någon du känner är minimal.

fortsättning följer..

home is wherever I'm with you

Huvudvärk. Sömnbrist. Stark vilja. Saknad. Längtan. Förväntansfull. Nostalgisk.
Alla är det ord som definierar denna kväll känslomässigt.

I've heard what they say, but I'm not here for trouble

Det är okej att känna. Oavsett vad det är för något. En känsla kan aldrig vara fel. Den bara är.
Ville bara nämna det såhär på kvällskvisten.

en gammal men ack så passande bild. Eller?

say you feeling it like me, can't you feel it honestly?

Kvällen kommer att bestå av uppsatsskrivande, solsidan-avsnitt, mat i mängder och sängläge tidigt (låt mig tro det iaf). Idag hade vi seminarium och imorgon följer ett till. Jag har redan lärt mig så mycket, så det är superkul!

På fredag kommer ett par favoriter hit, jag längtar så jag håller på att spricka! Jag och Linköping har ett öppet förhållande, och jag är fortfarande kär i mina Gävle-bor.

inte jätteny bild. haha

jag kan inte prata med dig när du tittar bort

Ikväll har jag kikat på House of wax med hälften av kollektivet. Det var mysigt och äckligt. Den filmen är verkligen äcklig. UÄK! Nu sitter jag och sneglar med ena ögat på Våra vänners liv, och andra ögat på datorskärmen. Håller på och skriver ett arbete om offentlighetsprincipen. Jag har så svårt att skriva faktabaserade texer, jag vill bara blanda in mina egna åsikter. Får hålla mig lite med det! Trevlig helg!

(inser att jag har börjat skriva en vardaglig-blogg, om jag gillar det? nej. Det är roligare med "känslotexter". Ska se vad jag kan göra åt det)

i samma låga skor och leendet du log. Såhär kan det inte va, såhär kan det inte va.

Typiskt. Precis när jag skulle ta den sista tuggan av ris och sås så spillde jag på benet. Kladdade fort på lite vatten och väntar på att det ska torka nu. Helst utan fläckar.

Ska strax iväg till Campus. Jag ska träffa en tjej i min klass för vi ska börja med lite reseach till seminarieuppgiften. Är grymt sugen på kaffe, så kan tänka mig att det blir en sån eller två.


Hårtoning VS. barnkebabtallrik

Här sitter jag med hårfärg i håret. Av någon okänd anledning innebär september = tona mörkare hår. I alla fall för mig. Och detta år tyckte jag tydligen att det var lika bra att göra det så fort september hälsade på. Så. Nu har jag kladdat i två förpackningar av H&M's toning chockladbrun. Att tona håret, istället för att färga, är ungefär som att beställa barnportion av kebab. Färgen håller i sig nästan lika länge (iallafall på mitt hår) och när man köper barnportion får man alltid nästan lika mycket som en stor. Både toning och barnportion blir billigare. Gud vad sugen jag blev på kebab nu.