och alla ögonblick vi jagar, för att vara nånting mer än bra att ha

Som om jag inte har tjatat tillräckligt om det förut, tänkte jag nämna än en gång att tiden går fruktansvärt fort. Varför jag använder ordet frukansvärt är för att jag tycker att det är fruktansvärt, synd och inte roligt alls. Jag hinner inte med att uppfatta allt som sker, jag hinner inte ta vara på tiden. Nu har jag snart läst en termin på Linköpings universitet. Linköping, tänk att jag hamnade här av alla ställen. Nu har jag bott här i över tre månader. Det känns underligt. På ett sätt känns det som att jag nyss flyttade hit, och på ett annat sätt känns det som att jag alltid har bott här. Jag har redan lärt känna sådana fantastiska människor. Här har jag känt mig hemma sedan första dagen, inte tvivlat en sekund på om jag tog rätt beslut som lämnade Gävle. Det känns i hjärtat att det var rätt sak att göra. Idag har jag varit och tittat på ett rum i ett fyra-persons-kollektiv. Det var hur mysigt som helst och de som bodde där var supertrevliga. Så nu hoppas jag på det bästa!

Så, nu känner ni till mitt ytliga läge. Det djupa tänker jag börja hålla för mig själv.

my mind is muddy but my heart is heavy, does it show?

Myser.


and someone's little girl was taken from the world tonight

och så var det bara jag och natten, natten och jag.

there's an eclipse in your eye where I used to shine

Fredag. CSN-utdelning. Lunch med Victoria. Inhandling av lite rea-kläder. Titta på ett rum. Äta finmiddag. Mysa i soffan. Andra Avenyn. Helt ok.

Två år gammal bild från gymnasiet. Pepsi är fortfarande gott, så den funkar fortfarande.

Svenska flaggan - en symbol för främlingsfientlighet?

En bit tyg. Blå bakgrund med ett gult kors i mitten. En vacker skapelse som svajar högt upp i luften på en vit stång med en vacker ljusblå sky i bakgrunden. Vi får alla upp en bild i huvudet – Sveriges flagga. Vackert. Men vad representerar den egentligen? Vad framkallar den för reaktion? Provocerar den?

Sedan 1906 har Sveriges flagga varit den nationssymbol som vi känner till idag. 1982 uppkom lagen om flaggans utseende och bruk. Redan 1663 firade vi Svenska flaggans dag för första gången. Från början var flaggans främsta funktion ägnad åt Kungen och hans krigsmakt. (http://www.nationaldagen.se/sveriges-flagga/)

På senare tid tycks Svenska flaggans roll till viss del ha övergått till någonting helt annat. Idag förekommer den mer och mer även i mindre trevliga sammanhang, samtidigt som den fortfarande är en symbol för den svenska nationen – som det var meningen från början.

Låt oss se det hela från ett annat perspektiv. En svensk flagga i bakgrunden med en text där det står ”Sverige, Sverige fosterland”. Får vi samma trevliga aspekter som när vi tänker på den svajande flaggan uppe i det blå? Flaggan förekommer nämligen i sådana otrevliga kontexter också. En flagga hängandes på ett balkongräcke kan lätt återkopplas till att främlingsfientliga individer bor där även om fallet inte alls är så. Det kan vara så att de främlingsfientliga nationalisterna har förstört vårt sätt att se Svenska flaggan som något positivt. Om det nu är så, är det mycket tragiskt och allt annat än okej.

Det är dags att återuppta synsättet om Svenska flaggan som något fint och vackert. Vi måste lära oss att vara stolta över vårt land utan att kalla oss nationalister eller främlingsfientliga. Och att de individer som faktiskt har främlingsfientliga åsikter slutar upp att använda Svenska flaggan som någon slags symbol för rasism och nazism. Helst att de ändrar sina främlingsfientliga åsikter helt och hållet, och inser att sådana tankar inte är sunt förnuft. Och att jag, som blir provocerad så fort jag ser en svensk flagga i något annat sammanhang än att fira något inser att det inte alls behöver vara ett främlingsfientligt bakomliggande syfte.

Det behövs helt enkelt ske en förändring. Frågan är bara var vi börjar?


do you think it's worth it?

Och varför ligger jag alltid och gör upp livsplaner när jag egentligen bör sova?


all the truth that I needed was right there in your smile

Ibland behöver jag saker mer än vad jag vill ha det.
Och ibland vill jag ha saker mer än vad jag behöver det.
Jag vet inte vad som är värst faktiskt.

some words are best unspoken

Tisdag. Solen tittade fram i 10 minuter. Antar att jag får nöja mig med det.
Har varit och handlat, den västa sysslan jag vet. Det är både tråkigt och jobbigt, dessutom blir man fattig. MEN, kylskåpet är i alla fall lite mindre tomt. Ikväll ska jag bege mig till Ryd och hälsa på Amanda i hennes nya lya. Trevligt! Imorgon och torsdag väntar två analys-seminarier.


desto snabbare kommer jag att blomma

En söndag kan aldrig vara min dag.


som en pacemaker som tickar för oss

Har varit i skolan idag, seminarium om bildanalys. Riktigt roligt var det =)
Sedan åkte jag till Tornby och köpte lite mer garn, det är ju vinter nu och då är stickning den givna aktiviteten. Har ingen mer skola denna vecka, tråkigt! Dock har jag mängder av litteratur som jag måste läsa. Och att läsa är inte direkt min starka sida..


Du sa du behövde tid, du hade tid.

Och himlen är så blå som den bara är en kall november dag som denna. Mina ögon svider av nattens sömnlösa timmar. Luften är så frisk att den sticker i lungorna. Frisk men ändå inte kall. Löven ligger likt en matta klistrade mot marken. Med ett tunt täcke av frost över sig. Hösten är vacker men det räcker inte att charma mig.


människor som tror har en chans



om du letar efter nån som möter din blick under täcket en söndag i november


Don't turn away from me

"Om du lutar dig mot solen
Om jag lutar mig mot dig
Om jag blir bättre med tiden
Om du har tålamod med mig"

Jag och Melissa Horn åker tåg.
Framme i Linköping om två timmar.


söndermarken jagar mig men jag är inte där


strö lite socker på mig som bara du kan

Gävle igen. Det känns som att jag är här hela tiden men så är faktiskt inte fallet. Veckorna går så fort. Denna gång är jag i min hemstad för att gå på klassfest med min gymnasieklass. Det var igår och det var helt fantastiskt roligt! De flesta hade jag inte träffat sedan studendagen, vilket är nästan 1,5 år sedan. Underligt. Människor som jag träffade fem dagar i veckan under tre års tid, för att sedan inte träffas på 1,5 år. Plågeri. Roligt var det i alla fall, att träffa dessa underbara själar. Tur att Facebook finns så att man har någorlunda koll på var de föredetta klassvännerna befinner sig i livet.

Idag har jag varit hos min bästa vän Johanna hela dagen. Mina två andra bästa vänner var också där. Kaffe, cola och kebab har även ingått i dagen vilket har gjort den till perfekt. Sedan tog jag en promenad genom staden med Melissa Horn i lurarna och blev sådär filosofisk som bara jag kan bli. Jag kan inte bestämma mig för om jag trivs med den sidan av mig eller inte. Den sidan är lite jobbig, faktiskt.

Nu har jag placerat mig i mammas soffa, tittandes på Så mycket bättre. Jag är skapligt tillsfred med livet just nu. En känsla som inte uppenbarar sig allt för ofta när årstiden höst regerar. Jag tar vara på den känslan.

Imorgon rullar jag tillbaka till Linköping igen, och planerar att inte besöka Gävle igen förän 10 december då Veronica Maggio ska avnjutas på Gävle Konserthus.

Trevlig kväll mina vänner!

du vill att jag ska känna för något som aldrig känts som mitt

Helt otroligt. Solen skiner. Äntligen. Underbart!
Idag väntar seminarium och plugg i Ryd. Det är en bra dag.


and I need you now than ever

Har en fruktansvärt jobbig dag. Olustkänslorna avlöser varandra. Himlen är hånfullt grå. Tiden springer ifrån mig. Det känns som att jag ligger på marken och inte orkar resa mig. Och allt är den mörka höstens fel. Jag trodde jag hade flytt ifrån detta, men jag har bara tagit det med mig.


Short of breath, short of time. We got to act before it's too late.

Har tittat på Dokument inifrån som i det senaste avsnittet handlade om Caremas äldreboenden. Usch. Jag får ont i magen. Jag är inte dummare än att förstå att alla företag måste gå med vinst, men när det handlar om människor och omsorg är det inte möjligt att bara fokusera på pengar. Individer får inte komma i kläm, det ska inte behöva ske för att ett företag ska gå med vinst. I detta fall misstänktes vanvård på grund av personalbrist. Personalbrist är jag väl bekant med efter att ha arbetat inom vården. Jag jobbade på Förenade Care som också är privatägt, men på uppdrag av kommunen. Och jag tror, och vet utifrån saker jag har hört att personalbrist är något som förekommer inom både kommunen och privata vårdorganisationer. Vanvård har jag dock inte stött på i den utsträckning som detta avsnitt behandlade. Jag har arbetat med både bättre och sämre personal, men alla har ändå varit mån om kundernas bästa. Som vårdarbetare får man såklart inte mer lön, ju bättre jobb man gör, utan man väljer ändå att lägga ned hela sin själ i omsorgen eftersom det är människor vi tar hand om. Kostymnissarna som äger dessa vårdföretag verkar inte vara ett dugg intresserad av de enskilda individerna, för dem tycks allt bara handla om att gå med vinst. Fruktansvärt.

http://svt.se/2.149972/1.2585231/vi_gav_dom_var_pappa

och vad ska jag skriva, för att du ska bli berörd?

Förändring! Klippte av nästan 1,5 decimeter.
Har haft en riktigt trevlig helg. Linköping charmar mig allt mer.


I decided long ago, never to walk in anyone's shadows

Lördag. Bara jag som är uppe, och ändå är klockan 13. Haha!
Jag har nyss ätit lunch, rester från igår. En klassiker. Ska gräva ned mig i Andra Avenyn nu ett par timmar. Sedan ska jag ta bussen till Ryd och tillbringa kvällen med Amanda. Jag ska försöka övertala henne att klippa mitt hår, för idag när jag borstade ut mina 700 tovor bestämde jag mig för att det var den sista gången. Jobbiga jobbiga hår.

Tänker lite extra på mina döda släktingar idag. Det är ju trots allt alla helgons dag. Eller?

you're in and you're out, you're up and you're down

från ned till upp till ned till upp
att leva är som att hoppa på en studsmatta, det går upp och ned. Håller sig aldrig på samma stadie under en längre period. Men det är väl lite av charmen med livet antar jag.

visst känns det fint att vara vid liv en dag till

Uppdrag granskning och Debatt är helt klart mina favoritprogram!
De få gånger jag väljer att titta på TV känns det obligatoriskt att välja SVT. Jag har ingenting emot de kommersiella kanalerna, men där visas ingenting som jag finner intressant. Men så är det ju också två helt skilda saker, kommersiellt kontra public service. Jag vill absolut trycka på att de kommersiella kanalerna är superviktiga, hur skulle annars marknaden gå runt liksom?

du bara får mig att hänga, hänga kvar

Redovisning och oppositionen gick super. Så nu är det slut på denna delkurs. På måndag börjar "mediernas språk och innehåll" 15 hp fram till jul. Gillar verkligen det här!


give me reasons, but don't give me choice

Konstaterande: behöver förändring
Alternativ: klippa håret eller möblera om
Beslut: förmodligen båda

Hur länge tänkte du stanna här? Du har ju inte nån plats för mig, vad jag ser


du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas till slut

Tisdag förmiddag. Tänkte att jag skulle vila ut mig i natt, sova nio timmar i sträck. Gick inte alls det. Har vaknat flera gånger, drömt mardrömmar, varit mörkrädd. Nog för att det är väldigt mycket som ligger i luften i mitt liv just nu. Men ändå. Kan jag inte bara få sova på nätterna så att jag kan vara pigg och ta i tur med problemen på dagarna?

Idag ska jag plugga hemifrån. Vi har ingen föreläsning. På torsdag har vi redovisning och opposition, så det finns en del att förbereda inför det. Ikväll ska jag till Ryd och umgås lite. Vi skulle till HG också tror jag, vilket är ett studentuteställe i studentområdet ryd.