told myself that you were right for me but felt so lonely in your company

Ibland behövs inga ord.


det har blivit svårt att älska när all kärlek lett till besvikelse

Ännu en solig dag. Ännu en dag full av lycka och liv. Vissa dagar känner jag mig mer självständig än vanligt. Idag är en sån dag, självständig och oberoende - en egen och stark individ. Idag kan jag göra vad jag vill.


you shout it out but I can't hear a word you say

max 3000 ord skulle hemtentan vara och med 2949 ord är jag nu klar!!! 
Det har varit förbaskat roligt att skriva men det är ändå såååååå skönt nu när den är klar. För nu kan jag kika på hur mycket One tree hill jag vill. hihiih. Inlämningen av tentan innebär att delkurs tre är klar, Medier, kommunikation och kultur. Nästa delkurs startar på måndag och den heter Medier, kommunikation och offentlighet. Kan nog bli spännande!

Vad vet du om kärleken förrän du förgäves hatat den?

Alla har sin egen definition av lycka. Det som är lycka för gubben på cykeln där borta är förmodligen inte samma som för tjejen med blonderat hår som sitter på bänken bredvid mig.

För mig är lycka ett tillfälligt stadie av total sinnesro. Ni vet det där lyckoruset som uppenbarar sig ibland när hela livet känns fullt av ljus och glädje just där och då. Jag fick nyss ett sånt. Jag sitter på en bänk vid Linköpings resecentrum med ansiktet riktat upp mot solen och jag känner för första gången på många månader att den verkligen värmer mig. Solen värmer hela mitt hjärta, hela själen. Jag börjar få tillbaka hoppet. Hoppet som har varit borta sedan någon gång i september. Mitt hopp och min lycka försvinner nämligen varje gång som värmen går i ide. Min glädje följer med flyttfåglarna och återkommer någon gång under vårens första uppenbarelser. Detta skedde idag. Jag är åter mig själv igen. Full av glädje, full av hopp och full av liv. Snart är det min tur att börja leva igen. Idag fick jag försmak på det.


I've been crushed, beaten down and I'm frozen to the ground

"att ungdom är någonting som bara ungdomar har,
men som bara gamla människor förstår att bruka"
- ett av mina favoritcitat från någon svensk B-film, kan inte minnas vilken!

Idag har jag varit i skolan med mitt pluggäng. Vi förberedde oss inför morgondagens seminarium. Det är så förbaskat roligt och intressant i skolan just nu, trots att det är svårt. Men utmaningar är väl något positivt antar jag.


jag ser mig i spegeln med ögon röda av gråt, jag tänker hur gick det till, hur bar dem sig åt

Godmorgon. Jag lyckades göra mig klar och äta frukost 40 minuter innan jag ska gå till bussen. Varför blir det så ibland? Sitter och funderar på vad jag ska sätta upp för mål idag. Skriva en sida till på hemtentan kanske? Skrev nästan två sidor igårkväll (känner mig duktig).

Jag tänker ofta på tjejer och även i vissa fall killar som blir utsatt för sexuella övergrepp. Det kan värka i hela hjärtat när jag läser eller hör om våldtäkter och annan sexuell förnedring. Kanske är det eftersom jag är kvinna som jag kan identifiera mig så mycket med dessa kvinnliga offer. Jag skänker en extra tanke till alla som någongång har utsatts för något dylik. Och jag sänder mängder med hat till er idioter som har hjärta att utsätta någon för detta. Önskar att jag kunde göra någonting.


I decided long ago, never to walk in anyone's shadows

Under de senaste dagarna har framtiden cirkulerat ovanligt mycket i mitt huvud. Jag vet inte vad det beror på, kanske är det för att våren närmar sig. Det är även dags för tentaskrivning, tänkte att jag skulle börja på den idag. En slags diskursanalys på en mediekulturell text är det som ska göras. Spännande men svårt att välja material!


fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont

Sitter på tåget tillbaka hem. Har haft en fantastisk helg, en sådan där helg när allting bara har fungerat, inget trassel och en nästintill obefintlig oro. Att jag dessutom har spenderat dessa två dygn med en riktigt bra vän är såklart en viktig aspekt. Det är med en skön känsla i magen som jag lämnar Malmö och åker hem till mitt fina Linköping och ser fram emot en välplanerad vecka med många roliga saker på agendan. Hoppas ni också har haft det bra!


all this talk of getting old, it's getting me down my love

Debatten om huruvida vi ska arbeta tills vi är 75 eller inte är onekligen intressant. Jag beskådade, som förmodligen många andra kvällens avsnitt av Debatt på SVT. Det togs upp många intressanta argument, både för och emot.

Under den gångna veckan har det publicerats mängder av artiklar från diverse skribenter med åsikter från båda sidorna. Så vilken av sidorna låter vettigast? Vilken sida kan jag associera mig till? Ja eller nej sidan? Jag vet nämligen inte riktigt var jag står i denna debatt som vi förväntas välja sida av. Jag brukar tänka såhär; att det är svårt, om inte omöjligt att ta ställning till något helt och fullt som man inte har samlat på sig tillräckligt med information om. Detta gäller även den aktuella debatten om pensionsåldern. Vet vi hur mycket pensionärerna kostar samhället? Hur mycket av arbetarnas skattepengar går åt till att livnära (eller komplettera pensionssparandet) pensionärerna? Vad säger statistiken om hur våra kroppar påverkas negativt av att arbeta under en längre tid? Det finns säkerligen svar på alla dessa frågor men inget som jag har tagit del av.

Det känns som att det just nu pågår någon typ av pajkastning mellan de båda sidorna. Nej sidan har blivit någon slags sida som präglas av ”åh det är så synd om oss som måste jobba”-aspekter. Det har både i artiklar och i kvällens Debattavsnitt förekommit argument som rör de personer som arbetar i äldrevården. Ja, det är synd om er, ni sliter dagarna i enda med en dålig lön. Men om det är så otroligt synd om er, och om ni tycker att ni arbetar inom sådana fruktansvärda förhållanden – testa och byt jobb då? Det kanske kan vara värt ett försök? Jag har de senaste åren arbetat inom äldrevården och älskat mitt arbete varje dag. Ja, det är tungt för kroppen att lyfta en 90kilos kropp upp från toalett stolen. Och ja, det är kanske inte det mest välbetalda jobbet. Och ja, det är stressigt och jävligt. Men vet ni vad som finns inom äldrevården, och inom arbete med människor i allmänhet? Kärlek och tacksamhet. Tacksamheten blir en del av lönen. Det är klart att arbetet blir tungt och meningslöst om man inte ser det fina med yrket, vi måste lära oss att se helheten.

Jag har som nämnt bara arbetat ett par år inom äldrevården och jag har svårt att ens tänka mig in i scenariot att jag skulle arbeta med samma yrke enda tills pensionsdagen, jag ser fram emot ett arbetsliv som förhoppningsvis kommer att innehålla kombinationen av både fysiskt ansträngande jobb till kontorsnisse med en ergonomisk skrivbordsstol. Frågan om att senarelägga pensionsåldern är en sak, men att höra att så många människor inte är nöjda med sina yrken gör mig mörkrädd. För jag tror nämligen att det kan vara där en del av problemen ligger, att människor går till sitt jobb varje dag med en negativ inställning och en klagosam jargong. Är arbetsmarknaden så dålig att människor inte ens vågar söka jobb inom ett annat yrke? Där har vi ett problem vi borde lägga större fokus på istället.

Så vad säger ni gott folk, låt oss gå till jobbet imorgon med ett leende på läpparna och bara försöka se helheten och inte vara rädd för att trivas i vårt yrke. Om vi börjar där, så tar vi ställning till pensionsfrågan sedan. Men vad vet jag egentligen? Jag är bara 21 år, har många år kvar till pension och är bara lycklig över att få bo i ett land där det faktiskt finns arbeten som att vi har möjligheten att välja relativt fritt bland.

det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser - men jag vet inte veta vad

Politiker ljuger. Partiledare avgår. 2åringar svälter ihjäl. Man bombar varandras hus. En 14årig flicka smittas med HIV när hon ska tjäna ihop dagens matkassa. Amerikanska soltater urinerar på sina offer. Och här sitter jag. Här sitter jag och jag kan inte göra ett skit.


Svårt att vara isär. Önskar mitt hjärta, jag önskar du vore här. Jag önskar du vore här.

De som känner mig vet att när saker inte blir som jag har tänkt mig rasar hela min värld just då och där. Det är inte roligt på något sätt, och heller inte lätt att leva med ett starkt behov av att ha kontroll över allt som sker. Enligt mina beräkningar skulle jag befinna mig i Madrid nu, jag skulle ha åkt dit i fredags. Men just i fredags hade SJ en riktigt dålig dag, efter mååååånga om och men anlände jag till Arlanda TRE timmar efter beräknad tid. Jag missade flyget. Jag grät. Jag var förbannad. Jag var hungrig. Egentligen inte över saken i sig, det är inte heeela världen att missa en resa till Madrid men anledningen till min upprivenhet var p.g.a att det inte blev som jag hade tänkt mig. Dessutom kastade jag över 2000 kronor i sjön som jag hade betalat för flygbiljetten, det är en summa som inte är att leka med när man är student. Jag vägrade åka tillbaka till Linköping i fredags efter att ha suttit på ett tåg i fyra timmar, så jag pallrade mig iväg till Stockholm istället och spenderade helgen där. Det blev en mycket bra helg så det kompenserade lite av min olycka.

Den här gamla godingen är fortfarande mysig att lyssna på ibland.