let the children's laughter remind us how we used to be

Dessa två klipp är av den typen som får mina p-piller-rubbade toårshormaner blandade med moderskänslor att bubbla förfullt inom mig. Håret på armarna reser sig och håret på benen växer ut. Fantastiskt!


hoping for the best, but expecting the worst


Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna vi minns

Idag är det en sån dag som bara passerar. Den är inte speciellt bra. Men heller inte dålig. Den bara är.

Om någon vecka kommer jag förmodligen inte minnas denna soliga tisdag. Tragiskt.

I think you're cute but really you should know I just came to say hello

Varje dag stöter jag på saker som jag upprörs, förvånas, observeras, irriteras, förundras av.
Skulle jag skriva ned alla tankar och funderingar jag har skulle jag inte ha annat för mig än att sitta här och knappa ned ord. Men nu tänkte jag reflektera över en sak som jag upplevde häromdagen i omklädningsrummet på Fjärran Höjderbadet.

Det var en flicka på kanske 4-5 år som stod och duschade i duschrummet. Då kom det en annan flicka i samma ålder och ställde sig i en dusch bredvid. Hon sa lite sött och försiktigt "Hej". Den andra flickan svarade på en gång "Hej". Den första flickan började fråga om hur gammal flicka nr 2 var och utan vidare hade de startat en konversation. De pratade om vad de hade gjort på badhuset och så vidare. Sedan kom det ännu en till flicka och ställde sig i ytterligare en dusch. Även hon anslöt sig till konversationen. Utan vidare. Det var inte konstigt. Inte genant. Inte påfluget.

Sedan kom en av flickornas mammor och sa kort "Kom nu Alice, kom på en gång". Alice tittade lite sorgset på de andra två flickorna och sa "Hej dårå, vi kanske ses här en annan dag". "Hej då" Svarde de resterande flickorna på det oberörda sätt som bara ett barn kan säga det på.

Jag förundrades över de tre flickorna. De tycks ha väckt barnet inom mig. Eller moderskänslorna. Jag vet inte. Häftigt var det i alla fall. Att se hur en konversation mellan tre helt okända flickor startades. Utan vidare. Det är det jag vill komma fram till. VARFÖR kan inte vuxna människor prata med varandra lika lätt som barn. Varför är det så svårt för vuxna, så kallade mogna människor att helt sonika ta kontakt med varandra. Nej, man kan ju inte prata med folk man inte känner liksom. Det är ju livsfarligt. Man kan ju råka skapa en ny relation, ett nytt möte och uppleva nya antaganden. Helt olagligt tycks det vara i vårt samhälle.

Och jag blev så arg på mig själv att jag ens reagerade. Det ska inte vara något annorlunda att fritt främmande individer pratar med varandra och tar kontakt. Det SKA inte ens uppmärksammas. Men det gjorde det. Och jag ville bara säga åt Mamman till Alice att låta henne prata klart med de andra flickorna. Låta henne vara. Låta henne ta kontakt. Lära sig något för resten av livet. För det är viktigt!

När jag är ute och går hejar jag alltid på de personer jag möter, så länge de är över 40 år. För är det någon i närheten av min ålder, då hejar jag plötsligt inte, och de hejar inte på mig. Varför? Vad är vi rädda för? En så enkel sak som en hälsningsfras. Det ska inte behöva vara en så stor grej. Men möter jag en äldre person då är det plöstligt okej. Är det en äldre person som sitter i kassan på Konsum, ja då är det plötsligt naturligt att utbyta en mening om vädret eller något annat väsentligt.

Jag vill inte vara en av dem. De som är rädda. De som är sårbara och fruktar nya möten. Jag vill inte men jag är. Min mening är att vara öppenhjärtlig och nyfiken. Men ramarna säger något annat. Det är dags att börja leva utanför ramarna. För jag vet vem jag vill vara och den ska jag bli. Från och med nu. Imorgon är början på resten av ditt liv och det är bara du som kan förändra det.

There ain’t nothing that I need

Ännu en helg har passerat. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, det är sjuuuukt vad tiden går fort. Fortare och fortare för varje vecka. Antingen så rullar livet på ovanligt bra för mig, eller så har tiden fått influensa och bara frossar sig fram. Det måste bero på någon av de faktorerna. Jag tror inte att jag gillar det i alla fall. För tiden går så fort att jag inte hinner med. Jag känner mig stressad eftersom det finns så mycket jag vill hinna med att göra.

Fortsätter det såhär så står det inte på förrän jag är 85 och måste ha hjälp att ta av mig stödstrumporna. LÅT DEN DAGEN LIGGA LÅNGT FRAM I TIDEN FÖR GUDS SKULL!

in this world there are no words for me to explain my feelings for you

Våren är på ingång. Om jag är lycklig? varje vaken minut.
Nu är det dags för mig att börja leva, efter att mentalt ha legat i ide sedan september.

Man kan ju ställa sig frågan vad det är för liv att varje dag, i nästan ett halvår, svära, vara förbannad, frysa, lida och bara gnälla sig igenom varje sekund utomhus. För nej, det är inte ett dugg mysigt med minusgrader, mörker, blöta fötter, stora jackor, tända ljus, mössor och vantar. NEJ NEJ NEJ. Det är inte mysigt någonstans.

Mitt hat mot årstiderna höst och vinter skulle nog i omvandling till energi kunna försörja hela världens el i 10 år. Det enda positiva med detta helvetes mörker är att det framkallar en obeskrivlig lycka varje gång våren börjar göra sig påmind. Jag blir liksom kär på något vis. Överlycklig, fnittrig, förväntansfull. Jag ser ett ljus helt enkelt. Ett ljus i mörkret.

Gud, eller vad det nu är som styr vädret tycks aldrig riktigt ha varit tjenis med mig. Till exempel på min studentdag. 8 grader varmt(?!) och spöregn. HALLÅ? var jag inte värd mer? Det kanske är alla års klagande på vädret som slutligen gjorde sig påmind och straffade mig. Jag är inte den som tjurar länge, men det kommer jag förmodligen att vara bitter över resten av mitt liv.

MEN nu börjar livet. Jag kan börja andas igen. Äntligen!
Här kommer en mycket passande låt som sammanfattar mina känslor för våren.


how I wish I could walk through the doors of my mind

Flytta? arbeta? studera? resa?
eller bara fortsätta drömma och låta dagarna gå?


that you are my night sky, I've always been right behind you

Denna låt har följt mig genom mina tonår.
Jag vågar nog påstå att det är min absoluta favorit av alla mina favoritlåtar. Varför vet jag inte, kanske är det mystiken som svävar runt den, att det aldrig var meningen att Amy Lee skulle släppa ut den. Den skrevs bara till hennes man. Hon gav aldrig ut den, men ut kom låten ändå. I vilket fall så är den fantastiskt vacker.


nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division

Dagens aktivitet: Sveriges Järnvägsmuseum.