Fooding

Nu har jag kikat på Matakuten. Det är äckligt hur mycket vi stoppar i oss, som inte är mat egentligen. I ett paket fiskpanetter t.ex. Enbart 50 % är fisk, och då undrar jag.. vad är resten? Onödiga tillsatser som är fullproppade i maten så den ska hålla sig längre, se godare ut och lukta smakligt.

Att skolmaten är dålig är ett faktum. Dock går det att ändra på, brist på pengar och tid är nog de största faktorerna till varför läget är så illa ställt som idag. Det är synd att komunerna satsar så lite pengar på skolmaten som de faktiskt gör, om de la ned lite mer pengar, som i sin tur kunde omvandlas till nyttiga vitaminer i maten, skulle resultatet för eleverna kanske i slutändan förbättras. Den smaklösa skolmaten blir ingen riktigt mätt på, och den lilla näringen som finns i maten går väldigt snabbt ur. Det spelar inte så stor roll hur mycket man proppar i sig. För ni vet hur trött man är på eftermiddagen i skolan?
Ögonlocken är tunga som betong vid 14 tiden. Det finns ingen som helst ork till att fokusera på skolan. Dagens läge är som det är. Det är inte bra, men Sverige har faktiskt möjligheten att förbättra sig. Ta chansen.

(okej, jag veeet att det är svårare än så, Men vi låter något för omväxlingskull låta enklare än vad det är)

Kommentarer

Här kommenterar du inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

Bloggadress:


Kommentar:


Trackback